Yara Heisterkamp in finale Miss Teen of Overijssel

De Ootmarsumse Yara Heisterkamp strijdt met nog 15 andere meiden om de titel Miss Teen of Overijssel. De 16-jarige Yara is één van de jongste deelnemers en heeft zich na een voorronde weten te kwalificeren voor de eindstrijd. De Ootmarsumse is de dochter van Walter Heisterkamp en Astrid en een zus van Sophie. Yara  is uiteraard erg blij met haar uitverkiezing en hoopt een goed figuur te slaan in de finale, die op 22 mei in de Waarbeek in Hengelo wordt gehouden. “Ik ben natuurlijk super blij met deze uitverkiezing. Margriet Koops, vorig jaar deelnemer aan deze verkiezing, heeft mij gescout en gevraagd om mee te doen. Bij de kennismakingsronde van alle kandidaten moet je ook een motivatie geven en mijn antwoord ‘Waarom niet’ vond de jury wel uniek, “ lacht Yara Heisterkamp. “Ik wil het gewoon proberen en het is natuurlijk al fantastisch dat ik de finale heb mogen halen. Het is een hele bijzondere ervaring. Er zijn twee categorieën. De verkiezing Miss Teen voor Teenagers en de Miss Beauty verkiezing, voor kandidaten van 20 jaar en ouder. Je wordt echt goed voorbereid op het evenement. Ik heb danslessen gekregen, leren lopen op hoge hakken en met een gala jurk en meegedaan aan de nodige sportactiviteiten. Tijdens de voorronde is er een Bikini-en een Jurkjes ronde en daarna moet je je echt presenteren in een Engelse vragenronde. Het betekent ook dat je sterk in de je schoenen moet staan en lef moet tonen bij het geven van die antwoorden,” vertelt de jonge Ootmarsumse.
Yara Heisterkamp zit momenteel in het examenjaar van de VMBO aan het Marcellinuscollege en werkt in haar vrije tijd bij de sportschool ‘Iamokay’. Ze weet zich in deze campagne heel erg gesteund door haar familie en haar vriend Jens Barendsen.  “Het is geweldig en superlief hoe ze me steunen. Ze vinden het ook heel erg leuk voor mij dat ik deze kans heb aangegrepen en tot de finale ben doorgedrongen. Daarnaast vinden ze het  allemaal erg spannend en kijken ze reikhalzend uit naar de finaledag in de Waarbeek,” geeft Yara de steun van haar familie weer.
Yara Heisterkamp
Tijdens de finale bepaalt de jury voor 80% de uitverkiezing tot Miss Teen of Miss Beauty van Overijssel. Daarnaast kan men ook stemmen via sms op de diverse kandidaten voor de Miss Overijssel verkiezingen. “Ik hoop natuurlijk dat veel mensen een stem op me uit willen brengen  en dat kan via Sms Poll Overijssel Yara naar 3010. Dat stemmen kan nog trouwens tot en met 21 mei,” besluit Yara Heisterkamp.
Miss Beauty en Miss Teen of Overijssel is de missverkiezing voor de provincie Overijssel.  De eindstrijd in de Waarbeek staat onder leiding van Kim Schurink & Jan Willem Meijerink. Elk jaar worden er 2 winnaressen uit deze provincie gekozen die mogen uitkomen in de miss verkiezing Miss Beauty of the Netherlands & Miss Teen of the Netherlands. De afgelopen jaren deden de winnaressen uit het Oosten het goed. Tijdens de Queen of the BeNelux verkiezing (voorganger Miss Beauty of the Netherlands) kwam Queen of the East Netherlands 2012 winnares Dewy Meinders in de top 10 terecht bij Queen of the BeNeLux 2012 en Charina Bartels behaalde de titel Queen of the Netherlands 2014! Meer informatie is te vinden op de site http://www.missbeautynetherlands.com

< Vorig / Volgende bericht >