45 jaar Annemiek Punt: ‘Kunst in beweging’

Dit jaar markeert het 45-jarig kunstenaarschap van Annemiek Punt. We zijn achter de schermen druk met voorbereidingen voor allerlei creatieve hoogtepunten! De tentoonstelling ‘Grensloos Kunst Verkennen’ is onlangs begonnen, de nieuwe website is gelanceerd én er is een prachtig kunstboek over het kunstenaarschap van Annemiek in de maak.

Grensloos Kunst Verkennen
Als onderdeel van haar jubileumjaar neemt Annemiek deel aan de 13e editie van Grensloos Kunst Verkennen. Op verrassende binnen- en buitenlocaties rondom de dorpen De Wijk en IJhorst – en het tussenliggende Reestdal – zijn kunstwerken van 26 kunstenaars te zien, waaronder Joep van Lieshout en Annemiek Punt. Voor veel van de exposerende kunstenaars is de natuurlijke omgeving een belangrijke inspiratiebron.  “De 8 kilometer lange route brengt je fietsend, wandelend of met de auto langs de kronkelende Reest, de natuurlijk grens tussen Drenthe en Overijssel. Op verrassende locaties ontdek je kunstwerken die harmonieus samensmelten met de omgeving. Laat je inspireren door de diversiteit aan kunstuitingen en materialen die de 26 internationale, nationale en regionale kunstenaars hebben gebruikt om hun visie tot leven te brengen.”

Grensloos Kunst verkennen tot en met 2 juni 2024
op donderdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur
Toegangsprijs: € 7,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis). toegangsbewijs ontvangt u een catalogus met een routebeschrijving.
Meer informatie: Kunst2024 | Grensloos Kunst Verkennen

Nieuwe website
Met trots presenteert ‘Het Puntteam’ een volledig vernieuwde website! Een eigentijds podium voor de kunst van Annemiek: een selectie van haar glaskunst, schilderkunst, buitenkunst en monumentale kunstwerken is te bekijken, evenals praktische informatie over een bezoek aan de galerie in Ootmarsum. De komende weken zal de site nog worden aangevuld met informatie en kleurrijk beeldmateriaal! Home – Annemiek Punt

Kunstboek
Achter de schermen wordt de laatste hand gelegd aan een zeer bijzondere kunstboek over de beeldende kunst van Annemiek! Een artistieke, hardcover uitgave met 200 pagina’s full colour afbeeldingen. De verwachtte verschijningsdatum is juli 2024.

Publicaties
De afgelopen maanden is Annemiek benaderd voor verschillende interviews en artikelen, waaronder het internationale kunstplatform Sculpture Network, interieurmagazine Jan Living en het blad GLAS – Magazine voor glaskunst.Ook komt er in het magazine dat ter gelegenheid van Kunst in Ootmarsum wordt uitgegeven een interview met de kunstenares, maar ook met haar zoon.

Galerie Annemiek Punt
De galerie is geopend op:
Woensdag t/m vrijdag: 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 17.00 uur

Wilt u in alles rust rondkijken, of zoekt u iets speciaals? De galeriehouders  maken graag een afspraak. Bel/app Astrid op 06-51477328 of mail naar galerie@annemiekpunt.nl

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Annemiek Punt 45 jaar kunstenaarschap

Annemiek Punt 45 jaar kunstenaarschap

Achter de schermen wordt er al een aanloop genomen naar 2024. Annemiek Punt zal dan haar 45 jaar ku...

Lees verder >
Annemiek Punt exposeert in Amstelkerk en werkt aan monsterproject Carmelcollege

Annemiek Punt exposeert in Amstelkerk en werkt aan monsterproject Carmelcollege

Deze zomer exposeert Annemiek Punt een aantal bijzondere schilderkunstwerken in de Amstelkerk in Ams...

Lees verder >
Marinus van de Berg viert kroonverjaardag met ode aan verbondenheid

Marinus van de Berg viert kroonverjaardag met ode aan verbondenheid

Schrijver en pastor Marinus van den Berg viert zijn 75e verjaardag middels een bijzondere samenwerki...

Lees verder >