Informatiebijeenkomst carnavalsoptocht Ootmarsum
De optochtcommissie van de Othmarridders zet de eerste stappen om er in 2024 weer een ouderwetse carnavalsoptocht van te maken.  Eén van de initiatieven is om voor belangstellenden een informatiebijeenkomst te houden. Tijdens deze meeting, die op 18 september in de carnavalshal wordt gehouden, geven de leden van de optochtcommissie allerlei info over de mogelijkheden voor deelname aan de optocht. Tevens kunnen belangstellenden aangeven of ze hulp nodig hebben bij het vervaardigen van bijvoorbeeld een carnavalswagen of -kleding.

Contactpersonen benaderd
“In februari 2023 hebben we weer als vanouds carnaval gevierd in onze mooie Siepelstad. We hebben als optochtcommissie gemerkt dat deelname aan de optocht na 2 jaar afwezigheid (Corona) niet vanzelfsprekend is. Na afloop hebben we gehoord, gezien en gelezen dat veel carnavalsvierders wel interesse hebben om (opnieuw) deel te nemen aan de optocht. Om hier een handje bij te helpen, hebben we in iedere buurt/school/vereniging enkele contactpersonen benaderd. Van hen denken we dat zij binnen de buurt/school/vereniging kunnen nagaan of er interesse is voor deelname aan de optocht,” laten de enthousiaste commissieleden weten. “Ook anderen, die iets voor de optocht of voor hun straat, buurt, familie of vrienden wil betekenen, kan zich op deze informatiebijeenkomst melden. Heel graag zelfs, want samen maken we de carnavalsoptocht in Ootmarsum.”

“Wat gaan we doen?”
Tijdens de informatiebijeenkomst wil de optochtcommissie graag toelichten wat de mogelijkheden voor deelname aan de optocht zijn. Daarnaast willen ze graag van de deelnemers weten of en welke hulp men kan gebruiken in de voorbereiding op de optocht. Denk hierbij aan technische of creatieve ondersteuning vanuit de vereniging. Iemand die met je meedenkt over het ontwerp, materiaal of het thema, waarmee er wordt deelgenomen. Naast de optochtcommissie zal ook de feestcommissie aanwezig zijn. Zij zullen onder andere toelichten op welke wijze extra financiële middelen gegenereerd kunnen worden ten behoeve van deelname aan de optocht.

Heb je interesse om mee te lopen en wil je vooraf graag meer info of kun je tijdens de voorbereiding hulp gebruiken? “Dan nodigen we jou en een afvaardiging van je buurt/school/vereniging graag uit voor een informatiebijeenkomst op maandag 18 september 2023 om 20.00uur in de loods aan de Tijinkskamp.”

Meld je aan
Wil je deze bijeenkomst bijwonen, laat dat weten middels een mail naar optochtootmarsum@gmail.com. “We willen graag weten namens welke buurt/school/vereniging je aanwezig bent en met hoeveel personen je komt. Heb je vooraf nog vragen, dan kun je per mail of telefonisch (06-83608494, Femke Laarhuis) contact met ons opnemen. Alaaf en samen de schouders eronder om er een onvergetelijke carnavalsoptocht 2024 van te maken

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

De ‘Bok Trofee’ uitgereikt aan Oud Prins Freek 1

De ‘Bok Trofee’ uitgereikt aan Oud Prins Freek 1

Het is inmiddels een mooie traditie geworden om op de carnavalszaterdag de ‘Bok-trofee’ uit te r...

Lees verder >
Voor de 55e keer zittingsavonden in Ootmarsum

Voor de 55e keer zittingsavonden in Ootmarsum

De Othmarridders hebben dit jaar een prachtig jubileum, want voor de 55e keer worden de Zittingsavon...

Lees verder >
Michel Oude Kotte de nieuwe stadsprins van de Othmarridders

Michel Oude Kotte de nieuwe stadsprins van de Othmarridders

In een deinende Gasterij Oatmössche is Michel Oude Kotte als nieuwe stadsprins van de Othmarridders...

Lees verder >