Verrassend concert Cantabilé geïnspireerd op ‘Het Lied van de Spreeuw’

Het vrouwenkoor Cantabilé gaf een verrassend concert in het oudste deel van de historische Sint Nicolaaskerk in Denekamp.  Het koor liet zich inspireren door ‘Het Lied van de Spreeuw’, een prentenboek van Octavie Wolters,
Er was een gevarieerd programma samengesteld met hoofdzakelijk Engelstalige muziek in diverse sferen. Het koor zong de liederen in combinatie met afbeeldingen uit het boek ‘Het lied van de Spreeuw’. Het geheel stond onder leiding van dirigent Eveline Bloemendaal. Zij wist de koorleden met haar enthousiasme aan te steken en samen met haar heeft het koor genoten van de voorbereidingen en van het concert afgelopen zondag.

Zingen in een koor is heerlijk
Na een woord van welkom door voorzitter Lianne Oortmann startte verteller Dirk Klein Willink het verhaal dat als een rode draad tussen de muziekstukken door liep. Zowel moderne muziek (Seal Lullaby, Only You, Feed the birds), als oud Engelse muziek (Water of Tyne) klonken deze zonnige zondagmiddag door de gewelven van dit oudste deel van de kerk. Het koor zong -memorerend aan het jubileumconcert van enkele jaren geleden- stukken uit het Adiemus van Karl Jenkins dat nog altijd goed in het geheugen van de koorleden zit.
Het prachtige May it be van Enya past helemaal bij het geluid van Cantabilé en behoort tot de favorieten uit het repertoire voor koorleden en dirigent.
Solisten Sylvia Hemme, Marion Wermelink en Ellen IJland strooiden Can You Feel the Love Tonight en Blackbird on the Furze met heldere klanken richting het dankbare publiek.
Ter afsluiting zong het koor The Lord Bless You uit het vertrouwde repertoire met een prachtig en zeer toepasselijk meerstemmig Amen.
Het concert werd op piano begeleid door Sander Fox en sinds jaar en dag een goede vriend van het koor. Voor muzikale ondersteuning kon het koor eveneens rekenen op Honorée Visser op viool en Peter Oortmann op cajón. De bijzondere afbeeldingen uit het boek “Het Lied van de Spreeuw” werden in beeld gebracht door Jan Bolhaar, die de techniek verzorgde waardoor de vertellingen visueel werden ondersteund.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Vrouwenkoor Cantabilé vertolkt ‘Het Lied van de Spreeuw’

Vrouwenkoor Cantabilé vertolkt ‘Het Lied van de Spreeuw’

Het verhaal van Octavie Wolters ‘Het Lied van de Spreeuw’ is de leidraad voor het volgende conce...

Lees verder >
♫ Open repetitie Vrouwenkoor Cantabilé ♫: “Zingen is heerlijk!”

♫ Open repetitie Vrouwenkoor Cantabilé ♫: “Zingen is heerlijk!”

“Op dinsdag 13 juni houden wij, vrouwen van Cantabilé, een open repetitie. Hierbij willen we vrou...

Lees verder >
Vrouwenkoor Cantabilé laat van zich horen!

Vrouwenkoor Cantabilé laat van zich horen!

Vrouwenkoor Cantabilé uit Denekamp laat weer van zich horen. Dit doet het koor tijdens een gezamenl...

Lees verder >