TVC ’28 stunt in extremis tegen VV Scherpenzeel

Op zondag 24 maart trad TVC ’28 voor het tweede maal dit seizoen aan tegen VV Scherpenzeel. Een eerder treffen in oktober eindige in een 2-2 eindstand. TVC ’28 zocht naar een antwoord op de 6-1 nederlaag tegen nummer 3 Rohda Raalte. VV Scherpenzeel bezette voorafgaand aan de wedstrijd de tweede positie op de ranglijst.
Veel ingrediënten voor een zware, maar interessante pot op sportpark ‘Grote Moat’.

Al in de tweede minuut veerden de staf en supporters van TVC ‘28 op van hun stoelen, nadat Mart Groothuis door de keeper in het strafschopgebied naar de grond werd gebracht. Het hele Sportpark wilde een penalty, maar kreeg deze niet toegewezen. De toon was echter wel gezet, want het was de ploeg van Berthil ter Avest die de boventoon voerde de eerste helft. Mart Groothuis wist twee keer alsnog een grote scoringskans te krijgen, maar deze gingen voorlangs en hij schoot tegen de keeper op. Tussendoor kwam Okke Schepers met een kopbal dicht bij een doelpunt, maar helaas miste deze richting. Pas na een halfuur op de klok kwam Scherpenzeel met het eerste wapenfeit, maar deze schuiver  ging voorlangs. In de 34e minuut werd de score geopend. Goed opbouwspel aan de rechterkant van het veld bracht de bal bij Marijn Frons, waarna Sam Holsink werd bereikt die de bal in de verre hoek schoot. Een volledig terechte voorsprong voor TVC ’28, en er werd gezocht naar meer. Even later liet Mart Groothuis weer twee tegenstanders zijn hielen zien. Deze actie gaf Niek Staarink een schotkans, maar een speler van Scherpenzeel kwam te hard en te laat invliegen, met een directe rode kaart tot gevolg. Een grote kans diende zich nog aan voor de 2-0, maar Niek Staarink kreeg na een kansrijke aanval de bal net niet bij Mart Groothuis. Met een 1-0 ruststand werden dus de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft kende een iets ander spelbeeld dan de eerste. TVC ’28 begon nog scherp met een goed schot van Wessel Hofste in de verre hoek, maar de keeper zat daar goed bij. In de 53e minuut kwam Scherpenzeel, ondanks het ondertal, op 1-1 via een goede kopbal. Na de 1-1 had TVC ’28 meer moeite om grip te krijgen op de tegenstander. Zo nu en dan kon er gevaar gesticht worden. Onder andere via Okke Schepers en Niek Staarink, maar Scherpenzeel wist op het middenveld vaak de vrije man te vinden en de verdediging van TVC ’28 naar achteren te dwingen. Dat leidde tot enkele kansjes. De spanning nam toe richting de eindfase van het duel; Scherpenzeel ging op jacht naar de 1-2 om aansluiting te houden met koploper Excelsior ’31, de thuisploeg probeerde in de omschakeling kansen te forceren met lijfsbehoud als primaire doelstelling. Een noemenswaardig moment voltrok zich in minuut 83, toen een speler van Scherpenzeel naar de grond ging in het strafschopgebied van TVC ’28 na uitkomen van doelman Wouter Goos. De scheidsrechter nam zijn tijd en oordeelde uiteindelijk een schwalbe van de aanvaller en een vrije trap voor TVC. Vijf minuten later leek Sam Holsink uit zo’n gewenst omschakelmoment de winnende op zijn schoen te hebben, maar oog in oog met de keeper faalde hij. Ongeloof bij de spelers en publiek van TVC ’28, die hun kans op een stunt tegen Scherpenzeel verloren zagen gaan. Niets bleek minder waar. Twee minuten later slalomde de ingevallen Daan Geerts prachtig tussen twee man door en gaf de bal op Sam Holsink, die in de slotminuut  de 2-1 kon aantekenen. Feest op Sportpark De Grote Moat en teleurstelling bij de ploeg uit Gelderland. In de extra tijd werd er nog naarstig gezocht naar de gelijkmaker, maar defensief puik werk van TVC ’28 zorgde ervoor dat Scherpenzeel geen doelpoging meer mocht wagen. Om het feest compleet te maken, tekende Maarten Booyink op aangeven van Stef Roelofs voor de 3-1 en floot de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd.

Een geweldig resultaat in de strijd om handhaving! Hier zullen Berthil ter Avest en de zijnen veel inspiratie uit kunnen halen. De eerstvolgende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 6 april, in en tegen Barneveld. Om 15:00 wordt er afgetrapt!

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Jeroen Droste volgt Henk Wessels op als voorzitter TVC ‘28

Jeroen Droste volgt Henk Wessels op als voorzitter TVC ‘28

Binnen TVC ’28 werd er al een tijdje rekening mee gehouden dat  Henk Wessels de voorzittershamer ...

Lees verder >
SDV Barneveld heer en meester tegen TVC ’28

SDV Barneveld heer en meester tegen TVC ’28

Afgelopen zaterdag speelde TVC '28 op sportpark Norschoten tegen Sterk door Vriendschap Barneveld. O...

Lees verder >
Krijgt TVC ’28 in Barneveld schaapjes op het droge?

Krijgt TVC ’28 in Barneveld schaapjes op het droge?

Komend weekend zetten voetballiefhebbers uit het Schaepmandorp koers naar Barneveld. Naast pluimvee ...

Lees verder >