Toprestaurants in Twente steunen met boek ‘Fijnproeven’ de voedselbank

Twintig betere restaurants uit Twente hebben meegewerkt aan een nieuw boek genaamd  ‘Fijnproeven in Twente’. In het boek is er niet alleen aandacht voor de restaurants maar ook voor streekproducten. De opbrengst van het boek gaat naar de voedselbank.

Het eerste exemplaar van het boek ‘Fijnproeven in Twente’ is deze week door zanger René Froger, als ambassadeur van de voedselbank, overhandigd aan de Hengelose burgemeester Schelberg. De boeklancering was op zichzelf al een uniek evenement, omdat de aanwezigen deze avond een tien gangendiner kregen voorgeschoteld, waarbij elke gang door een andere topchef werd gemaakt.

naamloos-(81-van-100)2
Het boek ‘Fijnproeven in Twente’ portretteert twintig regionale toprestaurants en 28 streekproducenten. Daarnaast geven de chef-koks van de deelnemende restaurants succesrecepten uit hun eigen keuken prijs. De opbrengst van het boek gaat naar lokale voedselbanken. De boeklancering vond plaats tijdens een culinaire benefietavond in Enschede.

Top culinair Twente
JCI is een wereldwijde vereniging voor ondernemende mensen, met zo’n 100 lokale kamers in Nederland. In het kader van het vijftienjarig bestaan, besloten de leden van JCI Hengelo een speciale actie voor lokale voedselbanken op touw te zetten. Dit resulteerde in het boek ‘Fijnproeven in Twente’, waaraan de top van culinair Twente medewerking heeft verleend. Uitgever van het boek is het Enschedese bureau Geen Blad voor de Mond dat wordt geleid door (oud)  Ootmarsummer Laurens Oude Elberink.

De boeklancering bij Parklocatie ‘De Jaargetijden’  in Enschede was een groot succes. Restaurantdeelnemers waren aanwezig om gerechten voor de gasten te bereiden. Cabaretière Nathalie Baartman zorgde  met een stukje maatwerk nog voor de nodige hilariteit.

naamloos-(51-van-100)2
Volgens de deelnemende chef-koks was in de keuken geen sprake van competitie, maar werd gebroederlijk naast en met elkaar gewerkt. “De kaarten voor deze avond waren ontzettend snel uitverkocht. Het thema van het boek en de Voedselbank als goed doel spreken kennelijk aan”, zegt Laurens Oude Elberink, JCI-lid en directeur/eigenaar van ‘Geen Blad voor de Mond’.

Uitdagend kookboek
‘Fijnproeven in Twente’ is een kookboek met verhalen, foto’s en recepten,  die een uitdaging zijn voor iedere thuiskok. Het kan worden gekocht via www.fijnproevenintwente.nl. Oude Elberink: “Onze opzet was een ‘kookboek plus’. Een culinair kompas om uit eten te gaan bij de culinaire toprestaurants uit de regio, of voor hobbykoks,  die thuis graag op niveau unieke gerechten klaarmaakt”.

Onder de twintig toprestaurants uit Twente, die  centraal staan,  vallen ook De Holtweijde in Lattrop, De Wiemsel in Ootmarsum  en Droste’s in Tubbergen.

Foto’s Marieke Dijkhof

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Verrassend kookboek ‘Fijnproeven’ met chef-koks van sterrenrestaurants

Verrassend kookboek ‘Fijnproeven’ met chef-koks van sterrenrestaurants

Uitgever ‘Geen Blad voor de Mond’ heeft weer een prachtig culinair boek samengesteld. Chef-koks ...

Lees verder >
Boek Fijnproeven in Twente levert ruim € 22.000 op!

Boek Fijnproeven in Twente levert ruim € 22.000 op!

De verkoop van het culinaire boek Fijnproeven in Twente, heeft een fraai resultaat opgeleverd. En da...

Lees verder >
Overname Enschede Downtown en Ontdek Ootmarsum

Overname Enschede Downtown en Ontdek Ootmarsum

Geen Blad voor de Mond van (oud)  Ootmarsummer Laurens Oude Elberink neemt alle uitgeefactiviteiten...

Lees verder >