Staatsbosbeheer organiseert zomeravond-excursies in het Springendal

Staatsbosbeheer nodigt belangstellenden uit voor een reeks bijzondere zomeravond-excursies in het prachtige natuurgebied Springendal in Hezingen. Deze excursies bieden een unieke kans om de natuur op een andere manier te beleven en zijn geschikt voor jong en oud. Geniet van de lange zomeravonden en ontdek de veelzijdigheid van dit adembenemende gebied onder begeleiding van ervaren gidsen.

De excursies vinden plaats op de volgende data, elk met een specifiek thema:

Dinsdag 2 juli – Nachtdieren in het Springendal Tijdens deze excursie krijgt u de kans om het mysterieuze nachtleven van het Springendal te ontdekken. Onder begeleiding van een deskundige gids gaan we op zoek naar vleermuizen, uilen en andere nachtelijke bewoners van het bos. Leer over hun gedrag en hoe zij zich hebben aangepast aan het leven in de duisternis.

Dinsdag 16 juli – Struinen in het Springendal Laat u meevoeren door de natuurlijke schoonheid van het Springendal tijdens deze avontuurlijke struintocht. Zonder vast pad verkennen we het gevarieerde landschap van het bossen, heideveld en glooiend landschap, aan de rand van de stuwwal van Ootmarsum. Beleef het gebied op een spontane en ongedwongen manier, waarbij u bijzondere plekken en verborgen schatten ontdekt.

Dinsdag 30 juli – Bronnen en Beken van het Springendal Deze excursie staat in het teken van de vele bronnen en beken die het Springendal rijk is. We volgen het heldere water en leren over het ontstaan en de rol van deze waterstromen in het ecosysteem. Onderweg geniet u van de serene sfeer en de prachtige flora en fauna die zich rond het water hebben ontwikkeld.

Dinsdag 20 augustus – Heidewandeling In augustus staat de heide in volle bloei en kleurt het landschap prachtig paars. Tijdens deze wandeling neemt de gids u mee naar de mooiste heidevelden van het Springendal. Kom alles te weten over het beheer en de ecologische waarde van de heide, en geniet van het uitzicht over het golvende paarse landschap.

Aanmelden
Reserveren is eenvoudig en kan via https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/locaties/twente/activiteiten. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Interessante excursies en kinderactiviteit bij Staatsbosbeheer

Interessante excursies en kinderactiviteit bij Staatsbosbeheer

In de komende week biedt Staatsbosbeheer twee excursies aan en een kinderactiviteit. Ze staan hier o...

Lees verder >
Beleef de natuur in Twente

Beleef de natuur in Twente

Wandelen door een natuurgebied, maar dan met een extra dimensie, dát is de meerwaarde van een excur...

Lees verder >
Wildplukwandeling in het Drents Friese Wold

Wildplukwandeling in het Drents Friese Wold

Ga mee de natuur in op zoek naar eetbare wilde planten in het prachtige Drents Friese Wold. Op 20 me...

Lees verder >