Installatiebedrijf Agro-NRG gaat verder onder de naam Energreen Pro

In de markt voor energieoplossingen slaat Agro-NRG de handen ineen met zes andere succesvolle installatiebedrijven. Zij gaan verder onder de naam Energreen, onderdeel van de Green & Durable Group met Energreen Pro als merk voor de zakelijke markt. Met deze samenwerking zal Energreen nog meer de voortrekker worden in duurzame energieoplossingen en versterkt het bedrijf haar positie in de Benelux.

Energreen lanceert een portfolio van slimme producten om huishoudens en bedrijven in Nederland te helpen om verder te verduurzamen en energie onafhankelijk(er) te worden. Naast Agro-NRG gaan de installatiebedrijven Zonnemarkt, APSolar, Platen Duurzame Technieken, KiesGroen, Innodura en SolarUnie vanaf vandaag verder onder de naam Energreen. Met deze samenwerking brengen de bedrijven hun ervaring en expertise van ieder 10 tot 15 jaar bijeen en maken ze gebruik van de innovatiekracht, schaalgrootte en financiële continuïteit van moederbedrijf Green & Durable Group.
Rik Silderhuis Busines Unit Manager B2B Agro-NRG: “Met Energreen zijn wij beter voorbereid op wat komen gaat in de markt voor duurzame energieoplossingen. Wij geloven erin dat je samen verder komt en dat je samen beter de toekomst tegemoet kunt treden. Het belangrijkste wat wij meenemen naar Energreen zijn onze mensen. De kracht van een bedrijf zit in de mensen die er werken en de business kennen.”

Regionale kracht met landelijke uitstraling

Agro-NRG heet vanaf nu Energreen Pro. Verder zal het blijven, zoals de klanten van Agro-NRG gewend zijn, met de kracht van jarenlange ervaring, kennis en vakmanschap.
In elke regio gaat Energreen klanten duurzame energieoplossingen bieden en hen helpen op weg naar energie onafhankelijkheid. Door deze regionale en persoonlijke aanpak in combinatie met een landelijk merk en uitstraling wil Energreen zich onderscheiden.
Rubin Geurts, General Manager Nederland: “We merken dat consumenten en bedrijven veel behoefte hebben aan informatie en advies. De energiemarkt is volop in beweging en spelregels veranderen continu. Deze nieuwe realiteit vraagt om leidende spelers met een breed portfolio van duurzame energieoplossingen die klanten goed begeleiden met advies en uitstekende service. Ik ben ongelooflijk trots op wat de verschillende installatiebedrijven hebben gerealiseerd tot nu toe en heb vertrouwen in de potentie van ons bedrijf voor de toekomst.”

 


Oplossingen voor netcongestie
Zonnepanelen, thuisbatterijen & accusystemen, laadoplossingen, warmtepompen, airco’s en meer, dat is wat Energreen te bieden heeft aan de consument en aan bedrijven. Alle producten die zij leveren werken samen in een slim ecosysteem en worden met AI geoptimaliseerd via een centrale app. Met haar commerciële opslagpropositie biedt Energreen Pro een oplossing voor bedrijven welke hinder ondervinden van netcongestie alsmede de ondernemers welke met de batterij gaan handelen op de onbalansmarkten.
Kevin Terlaeken, CCO Green & Durable Group:  “Nederland is het eerste land na België waar we Energreen lanceren. We zijn onwijs trots op het team dat de afgelopen maanden hard gewerkt heeft om een perfecte balans te vinden tussen de lokale expertise en de voordelen van samenwerking binnen onze Green & Durable Group. Ik kijk er naar uit om Energreen te zien groeien als landelijke voorloper op het vlak van slimme en geïntegreerde energieoplossingen:”

  • Energreen is actief in zonnepanelen, opslagsystemen, EV-laders, warmtepompen en boilers en is daarmee goed voor meer dan 25.000 installaties per jaar.
    • Energreen focust zich vooral op de B2C & B2B-markt. Jaarlijks zorgt Energreen voor groene stroom voor 150.000 huishoudens. Dat is goed voor een CO2 reductie van 200.000 ton, omgerekend 33.000 beboste voetbalvelden die koolstofdioxide uit de lucht opnemen en CO2 verlagen.
    •         G&D Group heeft een geconsolideerde omzet van 350 miljoen euro.

< Vorig / Volgende bericht >