Sportdag ATOL scholen zorgen voor saamhorigheid

Carnaval, Sinterklaas, Kerst, Kamp, Schoolreis, Musical, Projecten, Sponsorloop en Excursie vullen al jarenlang de agenda van de basisscholen. In dat rijtje hoort natuurlijk ook de Sportdag. Het zijn voor vele basisschoolleerlingen toch vaak de krenten in de pap, die later bij eventuele reünies naar boven komen.
In het altijd prachtige decor van zwembad de Kuiperberg  vond voor de leerlingen van de ATOL-scholen (Agelo, Tilligte, Ootmarsum en Lattrop)  de jaarlijkse sportdag plaats. Niet alleen voor de scholieren was het een bijzonder dag, maar zeker ook voor ‘gymjuf’ Patricia Kroeze. Zij neemt namelijk afscheid en ‘verlaat’ het basisschoolonderwijs waar ze vele jaren werkzaam in is geweest. De Sportdag 2024 was voor haar dan ook de laatste keer dat ze dit organiseerde. Ouders, collega’s, stagiaires en leerlingen weten dat een dergelijk evenement tot in de puntjes is georganiseerd, want Patricia laat niets aan het toeval over. Dus verliep alles op rolletjes en deze sportdag kenmerkte zich ook nog eens  door de onderlinge saamhorigheid. Precies zoals Patricia Kroeze het graag voor ogen heeft.

Het geeft voor iedereen een goed gevoel hoe de leerlingen de diverse onderdelen afwerken. Met als het moet strijd en met passie. Niet iedereen komt even soepel over de finish, maar de leerlingen gaan tot hun eigen grenzen en die kunnen heel verschillend zijn. Ook in dit deelnemersveld is een grote verscheidenheid aan kwaliteit, maar dat leidt niet tot wrevel, maar juist tot het aan moedigen van degenen, die het niet zo goed kunnen. Saamhorigheid en daar kan de wereld nog wel iets van leren in deze roerige tijden.

Om 9.00 uur werd gestart met een warming-up en daarna werden de diverse onderdelen afgewerkt. Atletiek, samenspel, zwemmen, behendigheid, kracht, souplesse, alles kwam voorbij en het is zeker voor de buitenstaanders genieten hoe de leerlingen zich inzetten met hun leerkrachten als motivators.

Daarnaast staan vele ouders en andere personen klaar om zich als vrijwilliger in te zetten om een dergelijke sportdag tot een succes te maken. Deze vrijwilligers staan bij de onderdelen, werken mee om alles klaar te zetten, bakken heerlijke pannenkoeken en dan zijn er nog genoeg andere taken, die moeiteloos worden ingevuld.

Ook hier drijft een dergelijk evenement mede op vrijwilligers. Het belangrijkste is het plezier om aan een sportdag mee te doen. Een onvergetelijke gebeurtenis, die als de leerlingen zelf volwassen zijn terugkomt als een pareltje in hun basisschooltijd

Uitslag finale wedstrijdzwemmen ATOL sportdag 31 mei 2024

Groepen 5 (25m) Groepen 6 (25m) Groepen 7 (50 m) Groepen 8 (50 m)
1e Noor van der Vorm (M)

25.34

Hendrik Vorst (M) 22.91 Lauren Groothuis (M)

59.66 sec.

Thomas Abenroth (M)

47.00 sec

2e Sam Veelers (M)

29.65

Fiep ten Berge (’n Esch) 23.23 Thijmen Fikkers  (M)

1.01.78 min.

Lindsey Wiefferink

(M)

52.62 sec.

3e Pieter

Kienhuis (M)

30.34

Noud Hansté

(M) 26.15

Marre Groeneveld

(’n Esch) 1.01.91

Dylana Wiefferink (M)

57.28 sec.

4e Mijs Teders (M)

31.44

Loys (M)

27.15

Emmie Reuver (M)

1.02.25

Loris Dijkhuis (M)

1.01.47 min.

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Sportdag ATOL scholen op ‘halve’ zonneweide zwembad de Kuiperberg

Sportdag ATOL scholen op ‘halve’ zonneweide zwembad de Kuiperberg

Het was wel even schrikken voor gymleerkracht Patricia Kroeze toen ze hoorde dat ze voor de jaarlijk...

Lees verder >
ATOL sportdag weer een groot succes

ATOL sportdag weer een groot succes

Opnieuw was het een prima dag om heerlijk te sporten op het zwembad de Kuiperberg. Een ideale locati...

Lees verder >
Sportdag ’n Baoken en de Meander vliegt voorbij

Sportdag ’n Baoken en de Meander vliegt voorbij

Om 9.00 uur ’s morgens onder een nog bewolkt luchtdek startte de eerste activiteit voor de leerlin...

Lees verder >