Siepelsaegh over noodweg ‘weg’ ‘weg’ beachen en Astra zenuwachtig

Een rare gewaarwording als je als supporter van Set-Up ’65, na zeker een half jaar, sporthal de Schalm eindelijk weer in mag. Helaas nog steeds niet om naar een prikkelende volleybalwedstrijd te kijken, maar voor een prikkende vaccinatie. Op maandag 12 april konden velen daar naar binnen om zich te laten injecteren, om vervolgens een kwartier lang ‘in de bioscoop zonder film’ te zitten. Het vaccineren ging in een mooi, vlot tempo, maar een kwartier wachten lijkt dan toch wel weer lang. Echter wel noodzakelijk en dus bleven de meesten die tijd keurig uitzitten. Sommigen hadden elkaar een jaar lang niet gezien en dat zegt veel over deze Corona crisis.
Crisis of geen crisis, bij de enclave van de familie Heupink in het voormalige Commanderiegebied wordt driftig gewerkt om een herberg met Bierspa en een tabaksmuseum uit de grond te stampen. Daar is heel veel bouwmateriaal voor nodig en dat wordt natuurlijk met grote vrachtwagens afgeleverd.  Over de route voor de transporteurs is vast goed nagedacht, tenminste, dat mag je toch verwachten.

De beste keuze scheen een noodweg vanaf de Stadsweide via de Wildbaan naar de bouwput te zijn. Een welwillende ambtenaar gaf mondeling groen licht en dat is blijkbaar voldoende om Postel aan het werk te zetten. Bewoners van de Wildbaan werden helemaal wild en wilden de noodweg van de baan. Ze wisten van niets en zien ineens ‘grote monsters’ aan het werk. Een groenperkje waar enkele dagen daarvoor medewerkers van Noaberkracht nog onkruid aan het wieden waren, werd voorzien van beton en rijplaten om daar de vrachtwagens mobiel over heen te laten rijden. Ondertussen rinkelden de mobieltjes van bewoners naar gemeente naar Heupink en terug. Het argument om deze noodweg daar aan te leggen bleek het feit dat gezinnen met jonge kinderen aan de Commanderiestraat woonden. Die wonen er inderdaad, maar die wonen ook aan de Wildbaan en een leuk detail, de Commanderie-kinderen spelen vaak op de speeltoestellen…….bij de Wildbaan. Officieel bleek er geen vergunning te zijn voor het aanleggen van deze noodoplossing en dus kondigde de gemeente na alle heisa een bouwstop aan.  Streep door de rekening van de bouwers, streep door een goed noaberschap en dat allemaal door een noodoplossing op een flinterdun fundament. Heupink brouwde een ‘nood’zakelijke  oplossing, want ook de Gasunie wilde niet dat er gassende vrachtwagens vlakbij hun gashuisje passeerden. Het werd alsnog de Commanderiestraat en het laatste gedeelte gaat over het eigen grondgebied van de bierbrouwerij. Het lijkt de oplossing, die iedereen tot tevredenheid stemt. En dan naderhand gezamenlijk het glas heffen in de bierspa, want die mag er zeker komen.  Hanneke Spermon hief het glas na haar eerste vaccin en appte haar kinderen dat de spuit er in zat. Die vroegen naar het merk van het vaccin, waarop ze dankzij de auto-correctie van de app, antwoordde met ‘Astra zenuwachtig’. Een op zich wel passende correctie want voor een aantal mensen zijn de extreem zeldzame bijwerkingen van dit middel al reden genoeg om zenuwachtig te worden. In elk geval hebben zo’n 650 mensen zich toch vol vertrouwen laten prikken in de Schalm. Laten we hopen dat we gauw onze vrijheid terugkrijgen en we elkaar weer gezellig recht in het gezicht kunnen kijken, zonder mondkapje. Met een mond vol tanden, van ontzetting, stonden leden van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 te kijken naar het bericht dat de aanleg van een beachveld bij ’n Emter op het laatste moment niet doorging. De buurt had geklaagd met als reden overlast en hangjongeren. Het is een beetje de bottleneck van onze maatschappij aan het worden. De negatieve kanten krijgen de overhand en positieve initiatieven worden daardoor afgeremd. De meerderheid is het er eigenlijk mee eens, maar de minderheid krijgt zijn of haar gelijk. Dat is dus de wereld op zijn kop. Laten we samen zorgen dat het leefbaar blijft en dat we niet verder de weg inslaan van polarisatie. Dat moet lukken toch!!! Een leefbare wereld!!!

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Siepelsaegh ‘blikt’ achter in mei terug

Siepelsaegh ‘blikt’ achter in mei terug

Een maand mei, die we vast niet gauw vergeten. Geen of niet meij(n)temperaturen, teveel meiregen en ...

Lees verder >
Siepelsaegh over stemmen

Siepelsaegh over stemmen

“Vanavond geen Chinees” verwoordde een relativerende Hein Bolscher de gevoelens van de vele omst...

Lees verder >
Siepelsaegh

Siepelsaegh

Wat een jaar hebben we achter de rug. Het is een open deur, maar 2020 gaat Nooit eerder hoorden we z...

Lees verder >