Live painting met ‘de oude meester’ Ton Schulten

De Ootmarsumse kunstenaar Ton Schulten is inmiddels 86 jaar, maar nog steeds creëert hij nog steeds nieuwe schilderijen en etaleert daarmee zijn vakmanschap. In dit eerste weekend van juni zat ‘de oude meester’ zelf in zijn museum achter de ezel om aan iedereen, die dat wilde, zijn nieuwe compositie te laten zien. Dit zogeheten ‘Live Painting’ werd een groot succes, want velen, waaronder ook uit Duitsland, zagen Ton Schulten aan het werk.
De Ootmarsumse schilder werkt met acylverf en na een laag te hebben voorzien van verf wordt deze gedroogd met een föhn. In deze ‘droogtijd’ rookt hij op ontspannen wijze zijn sigaartje en beantwoordt hij op een rustige wijze vele vragen. “Ik ben de enige, de hier mag roken,” lacht Ton Schulten om er serieus aan toe te voegen: “Wat ben ik blij dat ik nog steeds kan schilderen. Het geeft mij steeds weer een heel speciaal gevoel om bezig te zijn met een schilderij.”
Met name de kleuren, de vormen en de gloed en de glans geven zijn werken emotie en beleving. “Dit is mijn wereld,” vertelt de kunstenaar, “Ik hoop dat mijn composities mensen betoveren, rust bieden en dat ze de wereld mogen verwarmen.” De reacties van de belangstellenden zijn lovend en de complimenten worden met name geuit om zijn kleurgebruik, de vormen en dat het de mensen iets doet. “Ik word er stil van en kan er eigenlijk wel uren naar kijken, “ is één van de reacties van de mensen, die in het museum zijn komen kijken.

Wie het op deze eerste juni gemist heeft, krijgt zondag 2 juni nog een kans, want om 11.00 uur en 15.30 uur werkt ‘de oude meester’ verder aan dit doek. Het museum is vrij toegankelijk en tevens kan men genieten van de Super Sale van Paul Schulten en de bijzondere expositie ‘Women of the world’ van Jef Ebeltjes. Het museum is tussen 11.00 uur en 17.00 uur ter gelegenheid van deze ‘Live Painting’ vrij toegankelijk.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Live painting Ton Schulten in zijn eigen museum

Live painting Ton Schulten in zijn eigen museum

Altijd al willen weten hoe Ton Schulten zijn schilderijen opbouwt? Op veler verzoek gaat Ton Schulte...

Lees verder >
Vier collega’s met ruim 85 jaar ervaring nemen afscheid bij Ton Schulten!

Vier collega’s met ruim 85 jaar ervaring nemen afscheid bij Ton Schulten!

Vorige week heeft het Team Ton Schulten officieel afscheid genomen van maar liefst 4 collega’s, di...

Lees verder >
‘Fotograferende kunstenaar’ Paul Eertman exposeert in Museum Ton Schulten

‘Fotograferende kunstenaar’ Paul Eertman exposeert in Museum Ton Schulten

In Museum Ton Schulten in Ootmarsum is tot en met 25 augustus de expositie ‘Zalvende pixels voor d...

Lees verder >