Vrouwenkoor Cantabilé vertolkt ‘Het Lied van de Spreeuw’

Het verhaal van Octavie Wolters ‘Het Lied van de Spreeuw’ is de leidraad voor het volgende concert van het Vrouwenkoor Cantabilé. De koorleden zijn blij dat Octavie Wolters enthousiast heeft gereageerd op de vraag om toestemming te geven om haar verhaal als uitgangspunt te mogen gebruiken voor dit thema-concert. Geïnspireerd door dit boek ‘Het Lied van de Spreeuw’ stelde het koor een kijk- en luisterprogramma samen, waarin de muziek gekoppeld wordt aan vertellingen uit het boek. Prachtige illustraties ondersteunen het geheel.  Onder leiding van Eveline Bloemendaal zal het koor haar uiterste best doen om belangstellenden een mooie middag te bieden. Sander Fox begeleidt het concert op piano. Solisten vanuit het koor zullen zijn: Marion Wermelink, Sylvia Hemme, Ellen IJland en Honorée Vissers. Dirk Klein Willink treedt als verteller op.

Concert in Sint Nicolaaskerk
Vrouwenkoor Cantabilé ziet u graag op zondag 23 juni om 15.00 uur in de Sint Nicolaaskerk in Denekamp. Kaarten á €7,50 zijn verkrijgbaar via de koorleden, via de contactpersonen die vermeld staan op de website (www.cantabiledenekamp.nl) en voor aanvang van het concert bij de entree.

Dirigente Eveline Bloemendaal
Eveline Bloemendaal studeerde Schoolmuziek en koordirectie aan het Artez conservatorium in Zwolle en Stemcoaching bij Studio Oranjeoord. Naast het dirigeren van meerdere koren is zij onder andere werkzaam als docent Kunst Algemeen Muziektheater/drama en als stemactrice/voice-over.

Sander Fox
Sander Fox is aan het Artez  conservatorium in Enschede afgestudeerd op piano en schoolmuziek. Hij is werkzaam als vakdocent muziek aan het Twents Carmel College te Denekamp. Daarnaast begeleidt Sander solisten en koren op piano en is hij dirigent van meerdere koren.

Cantabilé
Vrouwenkoor Cantabilé uit Denekamp telt momenteel 27 leden. Het repertoire omvat zowel klassieke als moderne muziek in verschillende talen en uit diverse stijlperiodes.

Mocht je overwegen om bij een vrouwenkoor te gaan zingen, dan is dit een mooie gelegenheid om te beluisteren of Cantabilé je aanspreekt want we zijn altijd blij met nieuwe leden. Er is wekelijks (met uitzondering van de schoolvakanties) gelegenheid om vrijblijvend deel te nemen aan repetities op de dinsdagavond 19.45 uur in het Kulturhus in Denekamp. Het juiste moment om de goede sfeer te proeven, om te ervaren hoe er gerepeteerd wordt, en of het je leuk lijkt om lid te worden. Hiervoor kun je contact opnemen met Lianne Oortmann (06-53208823; oortmann25@live.nl)

Vrouwenkoor Cantabilé bezingt Het Lied van de Spreeuw
o.l.v. Eveline Bloemendaal

Zondag 23 juni a.s. om 15.00 uur
St. Nicolaaskerk te Denekamp

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

♫ Open repetitie Vrouwenkoor Cantabilé ♫: “Zingen is heerlijk!”

♫ Open repetitie Vrouwenkoor Cantabilé ♫: “Zingen is heerlijk!”

“Op dinsdag 13 juni houden wij, vrouwen van Cantabilé, een open repetitie. Hierbij willen we vrou...

Lees verder >
Vrouwenkoor Cantabilé laat van zich horen!

Vrouwenkoor Cantabilé laat van zich horen!

Vrouwenkoor Cantabilé uit Denekamp laat weer van zich horen. Dit doet het koor tijdens een gezamenl...

Lees verder >
Eerbetoon dirigent Herman Koops aan zijn leermeester Chris Fictoor

Eerbetoon dirigent Herman Koops aan zijn leermeester Chris Fictoor

Het voorjaarsconcert dat het Vrouwenkoor Cantabilé geeft is ook een eerbetoon van dirigent Herman K...

Lees verder >