KOSC onderuit in Saasveld

Het resultaat voor KOSC viel tegen. Uit tegen Saasveldia leden de Ootmarsummers de vierde nederlaag in deze competitie, die inmiddels tien wedstrijden onderweg is. Tegen laagvlieger Saasveld werd het een 2-0 verliespartij. De beide teams speelden geen goede wedstrijd en zeker de tweede helft legden Saasveldia en KOSC een matig niveau op de mat.
In de eerste vijftien minuten is KOSC erg onrustig aan de bal. Saasveldia kon daardoor steeds in balbezit komen en zoekt met lange ballen de ruimte achter de verdediging van de tegenstander. Na dat eerste kwartier luwde de Saasveldse storm en golft het spel lekker heen en weer. Pas in de 23e minuut kreeg Saasveldia de eerste grote kans, maar de bal werd slecht ingeschoten en daardoor een makkelijke prooi voor keeper Ralph Muller.  De keuzes van de KOSC spelers lieten ook in deze fase te wensen over, waardoor het team van trainer/coach Walter Weghorst niet  aan voetballen toekwam. In de 27e minuut viel de eerste echte goed opgezette aanval van KOSC te noteren, maar de ingeschoten bal wordt van richting veranderd en rolt over de achterlijn. De Ootmarsummers beginnen vanaf dat moment beter te voetballen en neemt steeds meer en meer het initiatief. Een doelpunt blijft echter uit. Die valt voor KOSC aan de verkeerde kant, want uit een corner scoren de Ootmarsummers op ongelukkige wijze een eigen doelpunt. Met deze 1-0 stand zoeken beide teams de kleedkamers op.
In de tweede helft begint KOSC zwak en Saasveldia profiteert na een minuut of tien door de voorsprong te verdubbelen. Rond de 70e minuut lukt het KOSC om de eerste kans in de tweede helft te creëren. Dat is natuurlijk veel te weinig om een dergelijke, toch al matige, wedstrijd te winnen. Saasveldia hoefde na die 2-0 niet meer, terwijl KOSC het niet voor elkaar kreeg om echt gevaarlijk te worden. Van beide kanten veel lange ballen, maar het combinatievoetbal bleef achterwege. KOSC verloor dus, maar blijft ondanks deze nederlaag op slechts drie punten van de koplopers SDOL en UD, die echter een wedstrijd minder hebben gespeeld. Op zondag 10 december speelt KOSC de laatste competitiewedstrijd van 2023 uit in Almelo tegen Luctor et Emergo. Dan zal het elftal van Walter Weghorst uit een heel ander vaatje moeten tappen om dit jaar niet als een nachtkaars uit te laten gaan.