KOSC door nederlaag tegen Saasveldia verder in de problemen

Opnieuw lijdt KOSC een nederlaag en dit keer thuis met 2-1 tegen Saasveldia. De laatste overwinning voor de Ootmarsummers dateert van 17 maart uit tegen Haarle. In de daaropvolgende 6 wedstrijden behaalde KOSC slechts twee punten en mede daardoor komt de Ootmarsumse voetbalclub steeds verder in de problemen en komt een plek in de nacompetitie om degradatie naar de Vijfde Klasse te ontlopen steeds dichterbij.
Saasveldia won in Ootmarsum dus met 2-1, na in de eerste confrontatie thuis met 2-0 te hebben gewonnen. Een verdiende winst voor de gasten kun je het niet echt noemen, maar KOSC heeft het vooral aan zichzelf te danken dat het een nederlaag lijdt.
Aan veel was te merken dat er veel op het spel stond. Gespannen koppies bij beide teams, veel publiek uit Saasveld, maar ook de nodige Vassenaren omzoomden het veld en natuurlijk de eigen trouwen supporters.

KOSC begon sterk aan de wedstrijd en na een snelle voorzet weet Jasper Keupink de bal voor te zetten. Dat levert helaas niets op. KOSC weet de bal weer snel te veroveren en aanvoerder Fabian Harperink krijgt een schotkans. Zijn doelpoging belandt in de veilige handen van de sterk keepende Job Kolmschot. Na ruim 10 minuten opnieuw een goede aanval van KOSC, maar het schot van Diederik Nijhuis wordt gepakt door de keeper van Saasveldia. In de tegenaanval gaat de KOSC verdediging in de fout en Saasveld pakt de voorsprong. Drie minuten later opnieuw een persoonlijke fout en het afstandsschot valt over keeper Ralph Muller in de KOSC goal. Het duurt even voordat de thuisploeg bekomen is van de schrik. Na bijna een half uur weet Jorrit Weierink weet Jorrit langs zijn tegenstander te komen, maar zijn voorzet wordt net gemist door Jari Leussink. Tot aan de rust is er van goed voetbal van beide kanten geen sprake en tot aan de rust kregen beide teams geen kansen meer. De wedstrijd kenmerkt zich in deze fase door veel balverlies.
In de rust wordt Thomas Brons gewisseld voor Floran Olde Klieverink. Na ruim een uur komt Mart Busscher er als extra spits bij en wordt ook Jari Leussink vervangen door Luuk Wilmink. Het leidde tot een sporadische kans voor KOSC, maar Floran schiet de bal net voorlangs. Dezelfde speler krijgt uit een voorzet van Job Oude Roelink nog een mogelijkheid, maar opnieuw weet de Saasveldia keeper de bal te keren ten kosten van een corner. Het is een fase, waarin KOSC de wedstrijd naar zich toe lijkt te trekken. De Ootmarsummers moeten ook wel, maar geven door hun aanvallende tactiek wel de mogelijkheid voor Saasveldia om te counteren. KOSC lijkt de aansluitingstreffer te maken, maar de kopbal van Thijs Hulskotte wordt op bijzonder knappe wijze door de Saasveldia goalie gered. Tien minuten voor tijd krijgt KOSC toch de verdiende aansluitingstreffer. Saasveldia voetbalt al heel lang niet meer en probeert alles tegen te houden. Oscar Hoogeslag komt nog in het veld voor Ramon Oude Nijhuis. In de laatste minuut krijgt de thuisploeg nog een vrije trap, maar deze levert niets meer op.  KOSC heeft het helaas aan zichzelf te danken dat het verliest. Door persoonlijke fouten scoort Saasveld twee keer. Het was teveel voor KOSC om dat recht te zetten. Saasveld heeft laten zien dat je door niet te voetballen ook kunt winnen. Het worden voor KOSC nog zeer spannende weken. Op Bevrijdingsdag wordt er niet gevoetbald. Op 12 mei wacht Luctor et Emergo en deze Almelose ploeg is met UD verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. KOSC speelt dan thuis en de wedstrijd begint om 14.00 uur.