KOSC degradeert naar de Vijfde Klasse

Een bittere pil voor voetbalclub KOSC. Na een 1-0 nederlaag tegen SC Neede degradeert de Ootmarsumse vereniging naar de Vijfde Klasse. Het is niet alleen voor de ploeg, maar zeker ook voor Fabian Harperink, die nu met een degradatie afscheid neemt van het eerste van KOSC. De aanvoerder heeft een enorm staat van dienst in de eerste selectie met talloze hoogtepunten, waaronder het spelen in de Tweede Klasse. Na 475 wedstrijden komt er een einde aan een fantastische carrière, die eindigt met een bittere nasmaak. Uiteindelijk zullen de mooie momenten het weer winnen van dit dieptepunt, maar daar koop je nu niets voor.
KOSC heeft in deze Vierde Klasse jaren meegedaan om promotie af te dwingen naar de Derde Klasse. Telkens was de nacompetitie de beloning, maar na dit teleurstellende afgelopen seizoen bewandelde de eerste selectie de omgekeerde weg en moest het tegen SC Neede strijden om lijfsbehoud. De nummer drie uit klasse 5B is een totaal onbekend team voor de Ootmarsummers. Dat maakt zo’n wedstrijd ook wel weer mooi. Aan de andere kant weet je ook niet echt de sterke en zwakke punten van de tegenstander. Het is aan KOSC om in deze wedstrijd te laten zien of ze in de Vierde Klasse thuishoren. SC Neede heeft twee bussen vol supporters meegenomen en ook de thuisploeg laten fans zich zien en horen.

Typerend voor het seizoen
KOSC begint sterk aan de wedstrijd. Verdediger Timo Bonke loopt op snelheid de hele Neede verdediging voorbij, maar hij stuit op de keeper. Het is van beide kanten een wat zenuwachtig begin. Neede hanteert al snel de lange bal, terwijl KOSC probeert te voetballen. Na een klein kwartier draait Jorrit Weierink een vrije bal goed in de zestien meter, maar de KOSC aanvallers missen de bal. Na ruim 25 minuten wordt Jasper Keupink goed vrijgespeeld, maar hij had teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen. Na een geweldige actie van Diederik Nijhuis, die een goede wedstrijd speelt, wordt de bal panklaar gelegd voor Jasper Keupink, maar hij schiet van dichtbij keihard tegen de keeper aan. De thuisploeg heeft het meeste balbezit en zorgt voor het meeste gevaar, maar tot aan de rust wordt er niet gescoord. Neede mag de handen dichtknijpen dat de thuisploeg niet met een riante voorsprong de kleedkamer in gaat. KOSC beloont zich echter niet en dat is een scenario dat al een groot gedeelte van het seizoen aan de Ootmarsummers blijft kleven.

Onder een lekker zonnetje start de tweede helft.  KOSC neemt meteen initiatief wat direct een corner oplevert. De bal wordt door de keeper weggewerkt. Niet veel later een volgende hoekschop, maar ook deze levert niets op. Na een uur spelen krijgt SC Neede de eerste echte kans en die is meteen raak. De KOSC verdediging zag er niet helemaal lekker uit en ook dat karakteriseert dit seizoen. Veel kansen onbenut laten en zelf ongelukkig doelpunten tegen krijgen.
KOSC blijft strijden en verdient daarmee een aantal corners. Uit één van die hoekschoppen weet Timo Bonke de bal op één meter van het doel niet binnen te koppen. KOSC blijft drukken. Bij een aanval van de thuisploeg wordt de bal tegen een hand van een Neede speler geschoten, maar de scheids wuift het weg. Het zit niet mee. In het laatste kwartier wordt er maar op één helft gespeeld en dat is dat gedeelte waar Neede deze nipte voorsprong probeert te verdedigen. Na een KOSC corner ontstaat er weer een hectische situatie, maar de bal wil er niet in. Floran Olde Klieverink schiet in de 80e minuut nipt over. In minuut 85 wordt Mart Busscher vervangen door Stijn Teders. Bij de tegenstander lijkt zo’n beetje iedereen kramp te hebben, dus ligt er regelmatig een Neede speler op de grond. Dat irriteert de tegenstander. Thijs Hulskotte ziet een afstandsschot naast getikt worden door de prima keeper van SC Neede. Niet veel later wordt Stijn Teders helemaal vrijgespeeld, maar ook hij stuit op de Needse goalie. Neede is kapot gespeeld, maar de bal wil maar niet in de goal. Thomas Brons komt in de laatste minuten nog in het veld voor Jari Leussink.

Het lukt KOSC echter niet om de gelijkmaker te scoren. Na het laatste fluitsignaal is degradatie een feit. De hele wedstrijd hebben de zwart-witten het betere van het spel, weten kansen te creëren, maar die worden niet benut. Dat is typerend voor een groot gedeelte van dit seizoen, waarin KOSC te vaak met lege handen bleef staan.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Steun KOSC in de strijd om klasse behoud

Steun KOSC in de strijd om klasse behoud

Het eerste elftal van KOSC speelt zondag 2 juni een cruciale wedstrijd tegen Sportclub Neede. Bij wi...

Lees verder >
Ook rentree Wouter Engbers niet voldoende om negatieve reeks KOSC te doorbreken

Ook rentree Wouter Engbers niet voldoende om negatieve reeks KOSC te doorbreken

Een verrassing in de basis bij KOSC waar trainer Walter Weghorst oudgediende Wouter Engbers in het h...

Lees verder >
KOSC veroordeelt tot nacompetitie om degradatie te voorkomen

KOSC veroordeelt tot nacompetitie om degradatie te voorkomen

Voor KOSC wacht nog een spannend en vooraf zeker niet verwacht slot van de competitie. De Ootmarsums...

Lees verder >