Gloepens mooie leedkes op het Twents Songfestival

Op zondag 7 juli strijden maar liefst 10 deelnemers tijdens het Twents Songfestival om de opvolger te worden van Gert-Jan Roesthuis, die in 2023 met het lied ‘Sol hé’ wist te winnen. De vorige editie ligt bij velen nog vers in het geheugen, want wat kregen de toeschouwers een veelzijdig programma aangeboden. Dat zal tijdens het Twents Songfestival in 2024 niet anders zijn. Het Nedersaksisch is de leidraad en dat levert voor wat betreft de teksten al hele bijzondere en zelfs verrassende woorden en klanken op.  Voeg daar de verschillende melodieën bij en dan ontstaat er een pracht combinatie van het Nedersaksisch en de daarbij passende muziek. Dat heeft echt prachtige liedjes opgeleverd. Op 7 juli kan het publiek daar zelf van genieten en een oordeel over geven in het bijzondere decor van het Openluchtmuseum.

Jan Riesewijk ambassadeur van het Nedersaksisch
De organisatie van het Twents Songfestival heeft Jan Riesewijk bereid gevonden om na alle deelnemers aan het Twents Songfestival een optreden te verzorgen. Riesewijk is een ambassadeur van de Nedersaksische taal en kreeg bekendheid in de serie van ‘Jonge Leu en Oale groond’. De eerste aflevering dateert al weer van oktober 2005. In al die jaren heeft de komiek en acteur uit Losser geen moment stil gezeten. Wie in zijn ogen kijkt ziet altijd een twinkeling en als hij begint te praten weet iedereen dat er een kwinkslag of nog meer volgt. Ook zijn bijdrage zal ongetwijfeld een meerwaarde zijn tijdens deze editie van het Twents Songfestival.

 

Veel variatie in het deelnemersveld
Na de voorrondes zijn tien deelnemers doorgedrongen naar de finale. Solisten, trio’s, bands zorgen voor veel variatie. Niet alleen in het deelnemersveld, maar ook in de liedjes. He tiental heeft illustere namen, waaronder Cigar Box, Jeff, Iets Anders, Kuitert & De Hoop, Gert Warring, The Wild East, HJMR, Treasure, Lotte Aarnink en Double2.

De titels van de liedjes variëren van Koald tot Stil Verdreet en van Nooit meer in de stad tot en met Kats van ’t Rabat. Het gaat dus ook wat teksten betreft alle kanten op. De zangers en zangeressen komen uit Noordoost Twente en Iets anders zorgt voor de Ootmarsumse inbreng. De presentatie van het songfestival is in vertrouwde handen van Theo Scholte Lubberink. Freddie Mensink verzamelt weer gegevens om na afloop een mooi gedicht te maken. Ook het publiek heeft een stem en is dus van invloed op de uitslag.

De band onder leiding van Hans Barkel begeleidt zeven van de tien deelnemers. Monique Sleiderink is de voorzitter van de vakjury en Albert Bartelds zorgt met zijn crew voor licht en geluid. Vrijwilligers zorgen dat het Festivalterrein op een sfeervolle wijze wordt ingericht en anderen zorgen voor een warm welkom van de artiesten, maar ook van het publiek. De catering is in handen van Gasterij Oatmössche en daarnaast kunnen kinderen geschminkt worden.

Website Twents Songfestival
Op de site www.twentssongfestival.nl is verdere informatie te vinden, waaronder ook de voorverkoop van entreekaarten. Tevens is op de Facebookpagina van het Twents Songfestival de mogelijkheid om kennis te maken met de deelnemers door middel van filmpjes.
Op 7 juli om 14.00 uur begint dit evenement en het Openluchtmuseum hanteert de bekende entreeprijzen. Parkeren voor mensen buiten Ootmarsum is mogelijk op de Stadsweide op nog geen 100 meter van het evenemententerrein. Een songfestival waar het publiek zal genieten van Gloepens mooie leedkes.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Lotte Aarnink trotse winnares Twents Songfestival: ‘Kats van ’t rabat’

Lotte Aarnink trotse winnares Twents Songfestival: ‘Kats van ’t rabat’

Wat een prachtige ontknoping kende de vijfde editie van het Twents Songfestival. Debutante Lotte Aar...

Lees verder >
Klaar voor het eerste lustrum Twents songfestival

Klaar voor het eerste lustrum Twents songfestival

Alles lijkt klaar voor het vijfde Twentse Songfestival dat zondagmiddag 7 juli in het decor van he...

Lees verder >

Finalisten Twents Songfestival bekend Na twee veelbelovende halve finales is het deelnemersveld bek...

Lees verder >