Edward en Marc Morshuis winnen Ondernemersprijs Tubbergen

De naam Morshuis is in Albergen, maar ook ver daarbuiten al vele jaren een begrip. Voor Edward en Marc Morshuis voelde het dan ook als een bekroning dat zij dit jaar in de gemeente Tubbergen de winnaars werden van de Ondernemersprijs. Niet alleen de jury zette Pakhuis Twente en Partycentrum op de eerste plaats, maar ook de Publieksprijs was voor deze beide Albergse ondernemers. De Startersprijs ging naar Savannah Makkinga met haar bedrijf Sushi Tubbergen.

Veel gezelligheid bij Spalink in Geesteren
Een gezellige avond, die zeker ook spanning met zich meebrengt. Dat typeert het evenement, waarop de Starter van het Jaar, winnaar Publieksprijs en Ondernemer van het Jaar gemeente Tubbergen bekend worden gemaakt. Afgelopen vrijdagavond 17 november werd deze avond voor de vierde keer georganiseerd. En met succes; de zaal bij Spalink in Geesteren zat goed vol. De jury gaf aan dat het een hele opgave was om de winnaars te kiezen.

Savannah Makkinga (Sushi Tubbergen) is Starter van het jaar

In de categorie Starter van het Jaar waren drie starters genomineerd: Patrick en Maaike Kroezen van Natuurlijk Crossen, Claudi Schröder van Leerplein Twente en Savannah Makkinga van Sushi Tubbergen. Savannah Makkinga ging er met de prijs vandoor en werd tot Starter van het Jaar van de gemeente Tubbergen uitgeroepen. De jury was onder de indruk van het ondernemerschap op deze leeftijd: “Savannah is succesvol, maar ook creatief. Ze pakt kansen als ze die ziet en turnt een aanpak om als het even tegenzit. Ook is ze maatschappelijk betrokken.” De jury sprak van een sociale verbinder en dat het bijzonder is dat je dit op deze jonge leeftijd al laat zien. Savannah was zichtbaar blij en nam vol trots de prijs in ontvangst uit handen van Koen Gast, de winnaar van vorig jaar.

Dubbel prijs voor Edward en Marc Morshuis (Pakhuis Twente en Partycentrum Morshuis Albergen)

Vijf ondernemers kwamen in aanmerking voor de mooie titel Ondernemer van het Jaar van de gemeente Tubbergen:

  • Gerard Haarhuis van Auto Haarhuis
  • Raymond Keemers van Twenteprint
  • Hugo en Paulien Lenferink van Houthandel Lenferink
  • Edward en Marc Morshuis van Partycentrum Morshuis en Pakhuis Twente
  • Clemens, Adéle en Sebastiaan Tijhuis van Erve Tijhuis.

Edmond van de Arend, voorzitter van de jury, gaf aan dat de keuze niet bepaald makkelijk was. Uiteindelijk gingen Edward en Marc Morshuis er met deze prijs vandoor. “Deze ondernemers hebben een ongekende drive en enthousiasme. Hun bedrijven zijn een sociaal middelpunt in Albergen en ook zelf zijn ze verbinders. Morshuis heeft de ruimte, maar om het te laten slagen zien we een logistiek bedrijf dat met creativiteit, doorzettingsvermogen en enthousiasme ook alle festiviteiten laat slagen. Daarnaast is de naam Pakhuis Twente ver buiten de gemeente Tubbergen uitgewaaierd en komen mensen uit een groot gebied naar Albergen om iets uit te zoeken in de bijzondere collectie speciaal bier. Morshuis zou Morshuis niet zijn om ook met webshops succesvol te zijn met de verkoop van speciaal bier,” aldus het juryrapport. Edward en Marc ontvingen hun prijs uit handen van Ruud Droste, de winnaar van 2022. De heren kregen een prachtig kunstwerk van glas, speciaal vervaardigd door Ellen Kleine Schaars.

Onderdeel van de Ondernemersprijs is ook een Publieksprijs. Op Facebook en LinkedIn kon gestemd worden op alle acht genomineerden. En dat werd massaal gedaan! Het was een nek-aan-nek race tussen twee ondernemers. Er zijn ruim 4.000 stemmen uitgebracht, 3518 keer op Facebook en 675 via LinkedIn. Wederom gingen de gebroeders Morshuis er met de prijs vandoor. Zij kregen ruim 1200 stemmen. Wethouder Ursula Bekhuis overhandigde de Publieksprijs. De campagne van team Morshuis heeft zijn vruchten afgeworpen en de beide broers waren hier bijzonder blij mee.

Wederom een succes

Met deze avond spreekt de gemeente haar waardering uit voor de ondernemers in de gemeente. Wethouder Ursula Bekhuis weet hoe belangrijk ondernemers voor de gemeente Tubbergen zijn. “Ondernemers zorgen niet alleen voor werkgelegenheid en behoud van jeugd in de gemeente, maar ook voor de leefbaarheid van de kernen zijn ondernemers van groot belang.”

De Ondernemersprijs is een initiatief van de gezamenlijke ondernemersverenigingen in de gemeente Tubbergen. De organisatie is opgepakt door een werkgroep bestaande uit ondernemers en mensen van de gemeente. De jury bestond uit Edmond van de Arend (voorzitter) – eigenaar/directeur Arend & Markslag, Raymond Kienhuis – Rabobank regio Twente Achterhoek, Dagmar Spekreijse – eigenaar La Cuisine, en Dinant Oude Lenferink – eigenaar/directeur Building Design

De presentatie van de avond was in handen van Edward Willems. Ondernemer Jeroen Bekke gaf een extra beleving aan de avond. Met zijn buut als glazenwasser Jos Lipgloss kreeg hij alle lachers op zijn hand. Na het officiële deel werd er nog lang nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Beoordeling windpark Langeveen in handen Tubbergen

Beoordeling windpark Langeveen in handen Tubbergen

De provincie Overijssel draagt de beoordeling windpark Langeveen over aan de gemeente Tubbergen.  O...

Lees verder >
Veranderingen in vergoeding oud papier en karton in Tubbergen

Veranderingen in vergoeding oud papier en karton in Tubbergen

Vanaf 1 januari 2024 gaat de gemeente Tubbergen een vast bedrag van €55,- per ton betalen aan vere...

Lees verder >
Windbeleid voor Dinkelland en Tubbergen vastgesteld

Windbeleid voor Dinkelland en Tubbergen vastgesteld

De gemeenteraden van Dinkelland en Tubbergen hebben het beleid voor windenergie met een aantal wijzi...

Lees verder >