Chef-kok Gerhard Müller terug bij Restaurant de Wanne

Na 4 jaar keert Gerhard Müller op 1 november terug naar Parkhotel de Wiemsel in Ootmarsum, alwaar hij de scepter zal zwaaien over het keukenteam in  ‘Restaurant de Wanne’. Hier wordt met veel liefde en passie heerlijke gerechten bereid. Genieten in een ontspannen en aangename atmosfeer van lekkere en eerlijke gerechten, zowel traditioneel als verrassend nieuwe interpretaties op klassieke gerechten. Gerhard Müller hecht veel waarde aan kwaliteit en verse producten.

Jongste chef-kok met een Michelinster
Hij was ooit de jongste chef in Nederland met een Michelinster, nu is Gerhard Müller 47 jaar oud – en nog steeds uniek in zijn creativiteit aan de kachel. “Elke chef-kok heeft zijn eigen stijl,” zegt chef Müller. “Mijn stijl is om met gevoel te koken en met zorg en respect voor het product. Verwerk regionale, zuivere producten en bereid ze op een verfijnde en eerlijke manier.”
“Ik ga regelmatig naar de regionale boeren en kaasmakerijen. De kruiden komen uit onze eigen tuin. Zo worden ter plaatse de beste producten geselecteerd. We hebben hier zoveel moois te bieden. – Kwaliteit is het belangrijkste”, zegt Gerhard Müller. Dan is er nog de creativiteit van de chef. “Oh”, grijnst de 47-jarige, “Ik heb zoveel ideeën in mijn hoofd. Soms word ik ’s nachts wakker, want dan heb ik het beeld van het perfecte menu voor mijn ogen. Dan schrijf ik alles meteen op – en de volgende dag probeer ik het uit in de keuken.”


Terug op het oude nest van de Wanne

De Nederlander, die opgroeide in Oostenrijk en Nederland, leerde zijn vak in grote sterrenkeukens, onder andere bij Dieter Müller in het Schlosshotel Lerbach. Gerhard Müller wist al op 15-jarige leeftijd dat hij kok wilde worden. “Kok zijn is mijn roeping, mijn passie, mijn leven”, zegt hij lachend.
Het ‘ in-house’ Restaurant de Wanne van Parkhotel de Wiemsel is een fijnproeversrestaurant met een lange gastronomische traditie, en was reeds 20 jaar onder leiding van Gerhard Müller in het trotse bezit van een prestigieuze Michelin ster. Gerhard laat de gasten van zijn ‘cuisine’ genieten, door tot in de finesse te laten proeven. Elk seizoen heeft zijn eigen ritme, smaak en charme.
Bij Restaurant de Wanne draait het om hoogwaardig genieten op een ontspannen manier, met een selectie van gerechten die passen bij de regio en het seizoen. Tijdens de donkere dagen binnen bij de open haard, ’s zomers lekker buiten op het ruime en zonnige terras met uitzicht op het fraaie park.

Parkhotel de Wiemsel – Restaurant de Wanne
Winhofflaan 2, 7631 HX Ootmarsum
info@parkhotel-dewiemsel.nl
Tel. +31 (0)541-79 10 10
www.parkhotel-dewiemsel.nl

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Gerhard Müller wint verkiezing beste praktijkopleider in de sector Gastvrijheid

Gerhard Müller wint verkiezing beste praktijkopleider in de sector Gastvrijheid

Gerhard Müller, chef-kok bij Parkhotel de Wiemsel uit Ootmarsum is de beste praktijkopleider voor m...

Lees verder >
Henning J. Claassen verkoopt zijn hotels in Lüneburg: geen gevolgen voor de Wiemsel

Henning J. Claassen verkoopt zijn hotels in Lüneburg: geen gevolgen voor de Wiemsel

De Duitse zakenman Henning J. Claassen, tevens eigenaar van Parkhotel de Wiemsel, heeft zijn Bergstr...

Lees verder >
Wiemsel Asperge Tocht: Op zoek naar het witte goud

Wiemsel Asperge Tocht: Op zoek naar het witte goud

Ook dit jaar organiseert Parkhotel de Wiemsel  samen met de Aspergeboerderij Oude Luttikhuis in Man...

Lees verder >