Beginnerscursus Bridge

Op woensdagavond 25 september begint in Ootmarsum een nieuwe beginnerscursus Bridge. Sinds 2015 wordt deze cursus gegeven namens de Bridgeclub Ootmarsum, om iedereen in de gelegenheid te stellen deze prachtige denksport zelf te gaan beoefenen.

Maar wat is Bridge eigenlijk voor kaartspel? Om te beginnen krijgt elk van de vier spelers (we spelen paar tegen paar) maar liefst 13 speelkaarten toebedeeld. Het spel valt in twee delen uiteen: eerst wordt er tegen elkaar op geboden volgens een biedsysteem met afspraken wat elk bod betekent. Nadat het bieden is afgesloten met een ‘contract’ dat is geboden door de hoogste bieder, wordt begonnen met het maken van ‘slagen’. Hoe meer slagen je maakt en ook hoe hoger het eindbod is, hoe meer punten er te verdienen zijn.

Dat is in een notendop hoe het Bridgen in zijn werk gaat. Je kunt het spel op een bridgeclub spelen (heel gezellig!), maar ook thuis met bijvoorbeeld een bevriend echtpaar. Meestal komen al snel de hapjes en drankjes op tafel om zo samen een gezellige avond te hebben.

Maar eerst zul je het spel moeten leren en daarvoor is deze cursus de aangewezen weg. In 17 avonden worden de beginselen van dit boeiende kaartspel bijgebracht. 17 avonden als ‘investering’ om dit kaartspel nog tot op hoge leeftijd te kunnen spelen. Het inschrijfgeld bedraagt €100 en dat is inclusief het cursusmateriaal en elke avond een kopje koffie of thee.

Meldt u aan per email ( herman@steig.nl ) of bel ter informatie met 06 54 614 750. Wees er snel bij, want bij 24 deelnemers stopt de inschrijving!

< Vorig / Volgende bericht >