Stadsberaad slaat nieuwe wegen in

Het Stadsberaad heeft regelmatig contact met andere geledingen binnen Ootmarsum. Langzaam is er het besef gekomen dat we niet zonder elkaar verder kunnen, moeten gaan.

Al meermalen hebben we aangegeven dat er op dit moment sprake is van:

*te weinig draagvlak en betrokkenheid
*te weinig zichtbare resultaten, waar inwoners en bezoekers hun voordeel uit kunnen halen                                                                                                                      *te veel geledingen, die los van elkaar functioneren, terwijl we elkaar op vele onderdelen perfect kunnen aanvullen, versterken.

Derhalve is het plan geopperd om onder andere van OFO, BIZ, VVV en BCO een vertegenwoordiger(ster) zitting te laten nemen in het Stadsberaad. Immers laatstgenoemde is in vele gevallen het eerste aanspreekpunt vanuit de gemeente en tijdens de reguliere vergaderingen sluit er altijd een buur(t)man of – vrouw aan als aanspreekpunt vanuit de gemeente. Vanuit de OFO geeft Jan Weierink ook duidelijk aan dat hier sprake zou kunnen zijn van een korte slag richting de gemeente en dat we op deze wijze ook meerdere geledingen, groeperingen directer kunnen bedienen.  Een Win win situatie dus.

De jeugd heeft de toekomst
Het is echter niet de bedoeling dat het streven naar een nieuwe samenstelling van het Stadsberaad de laatste stap is. We zullen het hierbij beslist niet laten. We willen actief overkoepelende jongerenorganisaties benaderen om ook zitting te nemen in het Stadsberaad. De jeugd heeft de toekomst blijft een statement.  Tevens, zoals al eerder aangegeven, wordt er door het Stadsberaad een enquête onder de inwoners van Ootmarsum en haar directe omgeving uitgezet om zo beter in kaart te kunnen brengen waar de eerste behoeften liggen. De bevindingen zullen te zijner tijd met iedereen worden gedeeld, samen met het onderwerp ‘Gas terug’.

Evaluatie nationale Opschoondag
We kunnen met recht aangeven dat Nationale Opschoondag in en om Ootmarsum, mede door de inzet van de plaatselijke coördinator Hans Bolscher en Rob Barenbrug, als een succes kan worden bestempeld. Naast de vaste vrijwilligers waren er toch ook een aantal mensen, die hebben geholpen om Ootmarsum schoner te maken. Dit is dus zeker voor herhaling vatbaar. Zeker net zo belangrijk is dat zowel Scouting Ootmarsum als de groepen 8 van basisschool De Meander hun steentje hebben bijgedragen. De basisschool heeft aangegeven dit jaarlijkse gebeuren op te  nemen in de schoolkalender. Dan worden de groepen  5 t/m 8 ingezet voor dit goede doel. Jong geleerd is oud gedaan. Daarnaast hebben ook de vaste vrijwilligers aangegeven dat het een goede zaak zou zijn dit 2 keer per jaar te organiseren.

Repaircafé opent op maandag 6 mei haar deuren
Inmiddels zijn de basisvoorwaarden om te kunnen starten met een Repaircafé vrijwel allemaal gerealiseerd. Er hebben zich ook 7 vrijwilligers aangemeld om dit project tot een succes te maken. De werkplek is gevestigd in de kringloopwinkel aan De Mors 105 in Ootmarsum. We hopen jullie vanaf 6 mei te kunnen ontvangen met ‘reparatievragen’ en daar ook een positief antwoord op te kunnen geven.

 

Watertappunt wordt maandag 29 april gepresenteerd
Na veel overleg is het dan eindelijk zover. Op bovengenoemde datum hopen we het watertappunt te kunnen presenteren. Nader bericht hierover volgt in de media.

Het Stadsberaad en omgeving zoekt ondersteuning
Naast de veranderende samenstelling is het Stadsberaad ook op zoek naar iemand, die het notuleren op zich wil nemen en iemand die het secretariaat wil ondersteunen. Uiteraard is het zeer welkom dat er iemand is, die het gehele secretariaat op wil pakken.
Laat van je horen!!!!!!

Het Stadsberaad Ootmarsum en omgeving.

info@stadsberaad-ootmarsum.nl

< Vorig / Volgende bericht >