Wat is de beste verzekering voor je bedrijfsauto?

Als je op het punt staat om een bedrijfsauto te kopen voor je bedrijf in Ootmarsum, moet je niet vergeten om deze te verzekeren. Zonder autoverzekering mag je de openbare weg immers niet op met het voertuig. Wie zich in zakelijke autoverzekeringen verdiept, ontdekt alleen al snel dat er verschillende mogelijkheden zijn. Hierdoor kan het lastig zijn om de beste verzekering voor je bedrijfsauto te vinden. In deze tekst schieten wij te hulp.

Verdiep je in de verschillende dekkingen
Om de beste bedrijfsautoverzekering te vinden, moet je weten wat er mogelijk is. Verdiep je daarom eerst in de verschillende dekkingen voordat je op zoek gaat naar een verzekeraar. Net als bij personenauto’s kun je ook bij bedrijfsauto’s uit drie basisdekkingen kiezen. Hieronder zetten we ze op een rijtje en lichten we per dekking kort toe waar je precies voor verzekerd bent.

1) WA
Een bedrijfsauto moet minimaal verzekerd worden voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Veroorzaak je schade aan (eigendommen van) iemand anders? Dan vergoedt je verzekeraar deze schade. Schade aan je bedrijfsauto is niet verzekerd als je voor deze dekking kiest.
2) WA+
Met WA+ ben je niet alleen verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid, want ook specifieke schade aan je bedrijfsauto wordt vergoed. Een verzekeraar keert bijvoorbeeld geld uit als de schade het gevolg is van brand, diefstal of een aanrijding met een loslopend dier.
3) Allrisk
Sluit je een allrisk autoverzekering af? Dan ben je om te beginnen verzekerd voor alle zaken die we hierboven al noemden. Hier houdt het niet op, want een verzekeraar vergoedt ook schade aan je bedrijfsauto door een aanrijding of botsing.

Kijk naar de leeftijd van je auto
Sommige ondernemers uit Ootmarsum weten op basis van de dekkingen al precies wat voor hun de beste bedrijfsautoverzekering is. Ben je er nog niet helemaal uit? Kijk dan naar de leeftijd van het voertuig. Voor auto’s ouder dan 10 jaar wordt vaak een WA-verzekering afgesloten en de dekking WA+ wordt meestal gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar oud. Voor een bedrijfsauto jonger dan 6 jaar kun je het beste een allrisk autoverzekering afsluiten.

Overweeg aanvullende opties
Je voldoet aan de wettelijke eisen als je één van de drie basisdekkingen afsluit, maar je kunt je zzp bestelautoverzekering ook nog uitbreiden met aanvullende opties. De opties kunnen per verzekeraar verschillen, maar komen in grote lijnen vaak overeen. Ondanks dat je verzekering er duurder door wordt, zijn aanvullende dekkingen zeker het overwegen waard. Je bent er immers nog beter door verzekerd, waardoor je zelf minder kosten maakt als er iets gebeurt.

Vergelijk verzekeraars met elkaar
Een bedrijfsautoverzekering afsluiten kan tegenwoordig bij vrijwel iedere verzekeraar. De meeste ondernemers willen hier liever niet te veel tijd aan besteden, waardoor ze voor de eerste beste verzekeraar kiezen. Als je deze aanpak hanteert, is de kans klein dat je de beste verzekering voor je bedrijfsauto afsluit. Dit voorkom je door verzekeraars met elkaar te vergelijken voordat je een knoop doorhakt. Door te vergelijken kun je bovendien geld besparen op je bedrijfsautoverzekering.< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Een kijkje achter de schermen -fulfilmentbedrijven

Een kijkje achter de schermen -fulfilmentbedrijven

Hoe fulfilmentbedrijven online retailers helpen bij het schalen van hun bedrijf In de snel evolue...

Lees verder >
Elektriciteit aanleggen in een kantoor, hier moet je aan denken

Elektriciteit aanleggen in een kantoor, hier moet je aan denken

In een kantooromgeving is het van groot belang dat de elektriciteit goed is aangelegd. Dit zorgt nie...

Lees verder >
Handige tips om de mooiste tuin in Ootmarsum te krijgen

Handige tips om de mooiste tuin in Ootmarsum te krijgen

Het hebben van een prachtige tuin is voor velen van ons in Ootmarsum een droom. Maar hoe krijg je di...

Lees verder >