Verdiende winst KOSC op SDOL

Op het sportpark ’n Tooslag speelde KOSC de eerste competitiewedstrijd in 2024 tegen SDOL. In onze voorbeschouwing maakten we melding dat op de Facebookpagina van de tegenstander stond vermeld dat beide ploegen voor het eerst in de historie tegen elkaar speelden. Een oplettende lezer maakte ons als redactie er op attent dat dit niet het geval bleek, want ook in het seizoen 1995/1996 kwamen beide clubs tegen elkaar uit (zie de competitiestand uit dit seizoen). Dat hebben we dus hierbij recht kunnen zetten met dank aan deze oplettende volger van In en Om. Het is echter wel bijna 30 jaar geleden dus dat KOSC en SDOL de degens kruisten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende stilte gehouden voor Hans Ekkelboom, die diverse jaren in het eerste van KOSC heeft gespeeld en daarna altijd een fervent supporter is gebleven van de zwart-witten.
KOSC en SDOL waren beiden gebrand op de winst. In het begin was het nog aftasten van elkaars mogelijkheden. Beide teams zetten hoog druk. In de tiende minuut leek KOSC te scoren, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Nog geen minuut later loopt Jorrit Weierink alleen op de keeper af, maar deze laat zich niet foppen. SDOL zette daar weinig tegenover, terwijl de thuisploeg steeds beter begon te voetballen. In de achttiende minuut zetten de Ootmarsummers een goede aanval op, waarna Mats Brons de bal goed voorzette. Thomas Brons kon deze kopkans niet verzilveren. Tien minuten later was er een grote kans voor Mats Brons, die deze net niet kon benutten. Het resultaat was een corner, maar deze leverde niets op. Het gevolg van dit veldoverwicht van de thuisploeg en de gecreëerde kansen is dat SDOL zich verder laat terugzakken en compacter speelt. KOSC kreeg tot aan de rust nog wat kleinere kansen, maar gescoord werd er niet. De Ootmarsummers gingen met een goed vertrouwen de kleedkamer in, want ze waren duidelijk de bovenliggende partij. Dat goede gevoel vertaalde zich direct in de tweede helft, want drie minuten na de rust kwam KOSC op 1-0. Uit een afgeslagen corner kwam de thuisploeg weer in balbezit en na een goede actie van Diederik Nijhuis en een dito voorzet kopte Job Oude Roelink zijn ploeg op voorsprong. Na een klein uur spelen krijgt Thomas Brons nog een 100% kans, maar hij mist. Jari Leussink schiet de bal na zo’n 80 minuten op de paal en Mart Busscher had het duel vlak voor tijd in het slot moeten schieten, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd. De voorsprong is benauwd en dus bleef SDOL loeren op kansen, maar de thuisploeg bleef overeind en trekt de meer dan verdiende winst over de streep. KOSC komt daarmee op gelijke hoogte met SDOL. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen SV Nieuw Heeten. Deze ploeg staat één na laatste en vecht tegen degradatie. De wedstrijd op zondag 4 februari begint om 14.00 uur op sportpark De Belte.