Veel ‘oranje gezelligheid’ in het centrum

Onderweg naar het centrum van Ootmarsum zag je her en der inwoners de werkzaamheden voor een gewone zaterdag verrichten. Maar op verschillende plekken wapperde het rood-wit-blauw en het lijkt er op dat er in ons stadje meer gevlagd wordt. Op Koningsdag mag ook de oranjewimpel nog meer kleur geven aan het vlagvertoon. Wat je ook van het Koningshuis mag vinden, deze dagen verbinden mensen, jong en oud, met elkaar.
Dat is ook heel goed te merken in het midden van het stadje waar vrijwilligers en ondernemers  weer veel werk hebben verricht om het er zo sfeervol mogelijk uit te laten zien. Die ‘oranje gezelligheid’ kwam nog meer tot uiting met de komst van gezinnen met hun kinderen, die bijna allemaal getooid of geschminkt waren in het oranje in combinatie met het rood-wit-blauw.
Harmonie Caecilia in het ‘koningsblauw’ droegen ook nog eens een steentje bij aan het kleurige geheel. Ze hadden al een kort, maar waardevol optreden verzorgd bij Franciscus waar de senioren genoten van hun muzikale klanken.

Daarna vertrokken de muzikanten naar de Markt om daar het traditionele Koningsconcert te verzorgen.

Ondertussen waren ook de uitdagende springkussens geopend en wat geniet de jeugd daarvan. En dus genieten ook (groot)ouders en overige belangstellenden van een heerlijk sfeertje. Gemoedelijk en belangrijk in deze tijd vooral met elkaar verbonden zijn. Genieten van de klanken van het muziekkorps in al haar facetten en vooral genieten van het samen zijn om op deze wijze Koningsdag te vieren. Dat is ook het uitgangspunt van een dergelijke dag: je verbonden weten met elkaar.

Een prachtig voorbeeld is hoe velen de gedecoreerden Gerrit Eppink en Rob Peters de hand schudden om deze beide heren te feliciteren met hun welverdiende lintje.

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Eerste exemplaar Jaarboek Heemhuis voor Hans Bolscher

Eerste exemplaar Jaarboek Heemhuis voor Hans Bolscher

Uit handen van voorzitter Nettie Aarnink ontving Hans Bolscher het eerste exemplaar van het Jaarboek...

Lees verder >
Koningsdag in Ootmarsum

Koningsdag in Ootmarsum

Al een tijdje hingen de spandoeken om reclame te maken voor Koningsdag langs de invalswegen van Ootm...

Lees verder >
Inschrijving Twents Songfestival weer mogelijk

Inschrijving Twents Songfestival weer mogelijk

Hou je van de Nedersaksische taal? Zing en/of schrijf je graag teksten in dit prachtige ‘dialect...

Lees verder >