Springendal Set-Up ’65 met vertrouwen naar Eurosped voor laatste wedstrijd in 2019

Het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 boekte een belangrijke winst tegen het Talentteam van trainer/coach Avital Selinger. Daar leek het na de eerste set nog niet op, want voor goed gevulde tribunes, toonde het Talentteam waarom ze de talenten van Nederland worden genoemd. Ze speelden onbevangen, legden veel servedruk aan de dag en maakte het de thuisploeg erg lastig. Bij Set-Up ’65 ging veel fout en dat kwam met name in de passing en verdediging aan de orde. Het Talentteam speelde in dit eerste part naar vermogen, terwijl Set-Up ’65 het ritme niet te pakken kreeg. Anne Hesselink, begonnen als spelverdeelster, kreeg de ballen niet op maat, waardoor de aanval moeite had om het blok van de tegenstander te omzeilen. Set-Up ’65 leek niet bij de les, probeerde geforceerd de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar slaagde daar niet in. Het leidde tot een verrassende 25-22 setnederlaag. In set 2 en 3 was het een compleet ander beeld.

Wies Bekhuis nam de spelverdelersplek in van Anne Hesselink, die de pech had dat het team in de eerste set niet draaide. In de daaropvolgende sets was er veel meer servedruk, maar ook aanvallend was er nu wel de dreiging en de mogelijkheid om punten te scoren. Het was mooi om te zien dat Kimberley Smit in deze wedstrijd wel liet zien wat ze al wekenlang op de trainingen etaleert. Ook de passer lopers Evy van Kerkvoorde en Benthe Olde Rikkert kwamen steeds meer in hun spel. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe overtuigender zij de ballen wisten te scoren, die ze voor hun handen kregen. Belangrijk was ook de rol van Martine Stevelink in dit gedeelte van de wedstrijd. Aan het net wist ze regelmatig haar punten te scoren, maar zeker in set 2 produceerde ze tal van gevaarlijke services. Met 25-7 was de tweede set voor de Ootmarsumse meiden, die ook in de derde set niets aan het toeval overlieten. Het werd 25-9. In set 4 lagen de kaarten weer anders, Het Talentteam bleef lange tijd gelijk op gaan met Springendal Set-Up ’65. In de eindfase was het toch de kwaliteit van de thuisploeg, die de doorslag gaf. Met name aanvallend en serverend bleef Set-Up ’65 druk zetten. Ook verdedigend, met een opnieuw goed spelende Jorinda Kremer als libero, werd er keihard gewerkt en dat leverde toch de nodige side outs op, die zeker in de slotfase van groot belang bleken te zijn. Set-Up ’65 sloot deze pot winnend af met 25-18 en met drie punten rijker. “Ik ben erg tevreden met de drie punten,” blikt trainer Tom Engbers terug, “We begonnen matig, maar kwamen sterk terug. Ik ben ook erg blij met het spel van onze beide midspeelsters, maar dat geldt ook zeker voor de rest van het team. We zijn na het setverlies ijzersterk teruggekomen en hebben heel erg degelijk gespeeld in set 2 en 3. In de vierde set toonden we tevens dat we wilden winnen. Dat geeft een goed gevoel voor de komende streekderby tegen Eurosped. Natuurlijk is het andere koek dan het Talentteam, maar ik heb er na de midweekse wedstrijd en de laatste training een goed gevoel bij. Eurosped is een team met veel kwaliteit, maar als wij weten te pieken dan kunnen we het hen heel moeilijk maken. Zij verloren midweeks verrassend van Zwolle en dus weten we dat ze te kloppen zijn, want Zwolle kun je met ons vergelijken. Daarom kijk ik ook echt uit naar dit duel en zeker om te weten of we de rug recht kunnen houden en met lef kunnen spelen. We gaan er voor.”
Het volledige programma is hieronder te vinden.

14-12-2019 16:00 Tornado Geesteren DS 1             Springendal-Set-Up`65 DS 3
14-12-2019 16:00 Vrivo MC 1                                      Springendal-Set-Up`65 MC 5
14-12-2019 16:45 Heva VCV DS 1                               Springendal-Set-Up`65 DS 2
15-12-2019 15:30 Eurosped DS 1                                 Springendal-Set-Up`65 D1
17-12-2019 21:00 Springendal-Set-Up`65 DS 6         De Pallegarste DS 1
18-12-2019 19:30 Twente-Sparta DS 1                         Springendal-Set-Up`65 DS 5
20-12-2019 20:30 Springendal-Set-Up`65 DS 4          Harambee DS 1
21-12-2019 14:00 Springendal-Set-Up`65 DS 6           Holyoke DS 3