Springendal Set-Up ’65 houdt kans om bij de beste 6 te komen in de eredivisie

Dankzij een benauwde, maar zeker niet onverdiende, winstpartij tegen Alterno blijft Springendal Set-Up ’65 zicht houden op een plek bij de beste zes in de eredivisie. Het werd 3-2 in de Schalm voor de thuisploeg, die met dit resultaat wel weer de belangrijke zesde plaats inneemt. Het blijft echter ongemeen spannend in de eredivisie. Alles hangt af van de laatste wedstrijden en de strijd om plek 6 gaat met name tussen Zwolle. Springendal Set-Up ’65 en FAST.

De wedstrijd tegen Alterno kende weer twee gezichten. De thuisploeg startte sterk en met knappe serveseries werd Alterno passend goed onder druk gezet. Het leidde tot een 25-17 setwinst. Daarna verviel Springendal Set-Up ’65 in de oude fout door aanvallend en blokkerend te weinig te brengen. De Apeldoornse ploeg nam het heft in handen en kwam op een 24-21 voorsprong. De serve van Wies Bekhuis zorgde voor een 24-24 stand, maar daarna nekten persoonlijke fouten de thuisclub, die de set dan ook met 26-28 verloor. In de derde set was het toch de spanning bij Set-Up ’65, want het lukte maar niet om in het ritme te komen. Dan weer waren de passes onvoldoende en vervolgens ontbrak het de spelverdeling aan precisie en juist de meiden, die het aanvallend moeten doen, lieten net teveel steken vallen. Met 19-25 nam Alterno een 2-1 voorsprong. Set-Up ’65 richtte zich op in de vierde set. Pien Vos bracht passend meer rust en ook blokkerend en aanvallend begon het steeds beter te lopen.

Met name de serve was in deze set van groot belang  en al die facetten bij elkaar leidden er toe dat de thuisploeg de set met 25-22 naar zich toetrok. In de vijfde set trok Springendal Set-Up ’65 ineens alle registers los. De sprongserve van Merle Baasdam liep weer en ook de strakke services van Wies Bekhuis en de goed spelende Kimberley Smit zorgden voor een grote voorsprong. Deze werd uitgebouwd tot een 15-8 setwinst en daarmee stelde het Ootmarsumse team de winst veilig. Twee punten zij n binnen, maar dat is zeker nog niet voldoende om zich uiteindelijk bij de beste 6 te scharen. De druk is groot de komende weken en alleen het team zelf kan zich bewijzen hoe het daarmee om kan gaan. Zondag 26 januari reist de selectie naar Meijel voor het cruciale duel tegen Peelpush. Op dat moment speelt ook concurrent FAST tegen Apollo. De Bornse ploeg kan Set-Up ’65 dus een dienst bewijzen door in Gennep/St. Anthonis te winnen. Beide wedstrijden beginnen om 15.30 uur.