Lammerink installatiegroep Set-Up ’65 in actie voor de Voedselbank

De Voedselbank Oost Twente, Stichting Leergeld Dinkelland en volleybalvereniging Lammerink installatiegroep Set-Up ’65 hebben de handen ineengeslagen om samen iets te betekenen voor mensen/gezinnen, die het (financieel)  moeilijk hebben in deze maatschappij. In de week van 6 tot en met 13 april wordt aan de leden van Set-Up ’65 gevraagd om producten te doneren, die de Voedselbank heel goed kan gebruiken.

Waarom deze voedselbankactie?
De voedselbankactie is een initiatief waar sportclubs door heel Nederland aan kunnen deelnemen. April blijkt voor voedselbanken in Nederland een uitdagende maand, omdat de voorraden na de feestdagen in december zo goed als opraken.
Het bestuur van Lammerink installatiegroep Set-Up ’65 heeft gemeend om als club deel te nemen aan deze actie met als slogan  ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Het is een mooie kans om hulp te bieden aan mensen in de regio, die het echt nodig hebben. De stichting Leergeld is ook betrokken bij deze actie, want zij zorgen er voor dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch kunnen blijven sporten. Deze stichting helpt hen door bijvoorbeeld de contributie of sportkleding te betalen.   “Deelname aan deze voedselbankactie versterkt het gevoel van verbondenheid en trots binnen onze club, want iedereen moet de kans krijgen om te kunnen sporten!” laat een betrokken bestuur van de volleybalclub weten.

Opzet Voedselbankactie
De vereniging vraagt aan haar leden om in de week van 6 t/m 13 april één product uit onderstaand boodschappenlijstje mee te brengen naar de sporthal. Dit product, meer mag natuurlijk ook, kun je in de kantine afgeven. Daar staan kratten van de Voedselbank. (door de week is de kantine geopend vanaf 19:00 uur). Ook de plaatselijke supermarkt Albert Heijn is bij deze actie betrokken. Van 6 t/m 13 april staan daar kratten van de Voedselbank om producten te doneren. Leden van Set-Up ’65 delen op zaterdag 6, zondag 7 en zaterdag 13 april flyers uit aan het winkelend publiek en nemen de producten bij de kassa in ontvangst. Natuurlijk kunnen de leden van Set Up ‘65 óf hun ouders ook producten bij  Albert Heijn in Ootmarsum kopen om vervolgens in de kratten bij de kassa te doneren. “Zo helpen we allemaal een handje mee aan de Voedselbankactie in onze regio.”

Gratis proeftrainingen
Mensen, die gebruikmaken van de voedselbank zijn vaak geen lid bij een sportclub, mogelijk door geldzorgen en/of een gebrek aan routine in sporten. “Om deze mensen welkom te heten, nodigt  Lammerink installatiegroep Set Up ’65 hen uit voor gratis proeftrainingen door middel van een uitnodigingskaart met daarbij een flyer van Stichting Leergeld Dinkelland.


Hulp blijft heel hard nodig
Uit een gesprek met de heer Boet van de Voedselbank Oost Twente en betrokkenen uit de volleybalclub blijkt duidelijk dat hulp aan de Voedselbank heel hard nodig blijft. “Stille armoede blijkt veel hoger te zijn, dan we vermoeden. Met deze actie hopen we de Voedselbank en daarmee gezinnen, die het echt nodig hebben, te ondersteunen. Met onze leden moeten we in staat zijn om deze actie tot een succes te maken, want ‘Wie goed doet, goed ontmoet’,” is de stellige overtuiging van Caroline Velers.

Boodschappenlijstje
Producten, die hard nodig zijn, kun je vinden in het onderstaande lijstje:
*Pasta /rijst
*Houdbare Melk
*Pannenkoekmeel
*Koffie /Thee
* Pasta/saus
*Groente in pot/blik
*Soep in blik
*Vis in blik
*Jam/Pindakaas enz.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

De grootste concurrent verslaan in kampioenswedstrijd

De grootste concurrent verslaan in kampioenswedstrijd

Het zijn van die wedstrijden, die je nagenoeg altijd bij zullen blijven. Dat overkwam ook Lammerink ...

Lees verder >
Succesvolle actie Set-Up ’65 voor Voedselbank

Succesvolle actie Set-Up ’65 voor Voedselbank

In de week van 6 tot en met 13 april heeft volleybalvereniging Lammerink Installatiegroep Set-Up ’...

Lees verder >
CMV 4.4 ongeslagen ‘3-0’ kampioen

CMV 4.4 ongeslagen ‘3-0’ kampioen

CMV 4.4 is de eerste kampioen van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 in 2024. Die titel behaald...

Lees verder >