Knappe prestatie Laura van der Galiën en Andras Koops: zilver op het NK

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Latin American Dancing hebben Laura van der Galiën en Andras Koops beslag gelegd op de zilveren medaille. Dit is voor het danspaar het beste resultaat in hun gezamenlijke carrière op een Nederlands Kampioenschap.

Foto Mark Dang

“We hebben zilver gewonnen, maar toch een beetje het goud verloren,” geeft het danspaar aan. “Als je er zo dichtbij zit dan wil je als topsporter het hoogste podium bestijgen.” Aan de andere kant is het ook een zilveren medaille met een gouden rand waar Laura en Andras supertrots op zijn. “Tijdens de solodansen in de finale werden we luidkeels toegejuicht vanaf de tribune. We zijn niet vaak tevreden over ons dansen, maar we hebben dit keer echt een goed toernooi gedanst zonder dat we iets hebben laten liggen. En daar mogen we trots op zijn. We hebben genoten van het toernooi en dansend Nederland laten zien dat je de wijzen uit het Oosten op een dansvloer niet moet onderschatten.”

Foto’s Rob Ronda
Afgelopen zondag 26 mei vond dit  Nederlands Kampioenschap Latin American Dancing plaats in het Topsportcentrum in Almere. Oost-Nederland werd op het hoogste niveau door het Oldenzaalse danspaar Andras Koops & Laura van der Galiën vertegenwoordigd. De dansen Samba, Cha cha, Rumba, Paso Doble en Jive werden door een 8-koppig internationaal jurypanel beoordeeld. In de jury waren Zuid-Afrika, Italië, Rusland, Polen, Luxemburg, Zwitserland en België vertegenwoordigd.

Het danspaar heeft in de aanloop naar het toernooi een zeer intensief trainingsprogramma doorlopen van gemiddeld 20 uur training per week. In februari is er gestart met het trainingsschema volledig gericht op het kampioenschap. Dit werd gedaan onder begeleiding van hun team van internationale trainers. Het heeft tot deze fantastische tweede plaats geleid en dus  leverden al deze inspanningen dit geweldige resultaat op.

https://youtu.be/3ThRpt05wW8

Foto’s Marc van Maanen

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Danspaar Laura van der Galiën en Andras Koops winnen brons op NK Latin 2018

Danspaar Laura van der Galiën en Andras Koops winnen brons op NK Latin 2018

Het is inmiddels al jaren geleden dat een danspaar uit Twente op het podium heeft gestaan van het NK...

Lees verder >
Heupblessure Andras Koops gooit roet in het eten

Heupblessure Andras Koops gooit roet in het eten

Voor de tweede achtereenvolgende keer had het Oldenzaalse danspaar met Ootmarsumse roots, Andras Koo...

Lees verder >
Onvergetelijke ervaring voor het danspaar Laura van der Galiën en Andras Koops

Onvergetelijke ervaring voor het danspaar Laura van der Galiën en Andras Koops

Uiteindelijk eindigde het danspaar Laura van der Galiën en Andras Koops op een 66e plaats tijdens h...

Lees verder >