Na een lange werkdag weinig zin om te koken: we kennen het allemaal. Daarom grijpt één op de zeven Overijsselaren inmiddels standaard minstens één keer per week naar de bezorgapp. Maar waar landelijk pizza de favoriet is, bestelt men in Overijssel het liefst gewoon een patatje bij de snackbar. Dat blijkt uit een onderzoek dat Buitenkeukendeal.nl liet uitvoeren onder 1053 Nederlanders.

Klik op de afbeelding voor een vergrote en interactieve weergave
Dertigers bestellen het vaakst
Dat de jongste generaties opgegroeid zijn met het bezorggemak blijkt duidelijk uit de cijfers. Vooral dertigers – vaak met een druk gezinsleven met jonge kinderen – bestellen er lustig op los: bijna een kwart bestelt één keer per week of vaker. Twintigers komen daar dicht bij in de buurt, terwijl de ‘bestelhonger’ vanaf 60 jaar duidelijk afneemt. De helft van de zeventigplussers zegt zelfs vrijwel nooit eten te laten bezorgen.
Pizza boven alles
Als er dan besteld wordt, is pizza landelijk gezien de nummer één. Drenten, Friezen, Utrechters en Zeeuwen bestellen echter het liefst bij de Chinees. Voor inwoners van Overijssel is een simpel patatje van de snackbar favoriet.
Naast pizza bestellen, wordt ook zelf pizza bakken steeds populairder, signaleert Buitenkeukendeal.nl. In Google Trends is te zien dat er dit jaar vaker dan ooit gegoogeld werd op ‘pizzaoven’. Jesper van der Wal van Buitenkeukendeal.nl, vertelt dat hijzelf steeds vaker buitenkeukens met een kamado levert. “Dat is eigenlijk alles-in-één: je kunt erop barbecueën, slowcooken en – met een pizzasteen erop – óók pizza’s bakken, op een manier, die de traditionele steenovenmethode benadert.”










