Voor de bewoners van woonzorgcentrum Franciscus was het echt genieten in restaurant ’t Siepelke. Zij kregen een voortreffelijk drie gangen diner voorgeschoteld van Grand Café de Wal. Eigenaar van dit horecabedrijf en tevens chef-kok had zijn keuken ingeruild voor die van Franciscus. Zijn koken zorgde niet alleen voor heerlijke geuren, maar de bewoners konden met eigen ogen zien hoe een deel van het menu bereid werd. Met extra ‘ingevlogen’ personeel werden de restaurantbezoekers bediend en voorzien van een heerlijk diner met een passend drankje.
Sfeervol ingericht restaurant
Het restaurant ’t Siepelke was op sfeervolle Kerstwijze ingericht. Dochter Noë van één van de Franciscus medewerksters had op prachtige wijze de servetten gevouwen. Vrijwilligers en verdere medewerkers hadden alles weer keurig voorbereid en de bewoners hoefden alleen maar ‘aan te schuiven’. Dat deden ze met heel veel plezier.
Drie gangen diner
Obers en serveersters zorgden er voor dat de eerste gang in een mooi tempo op de tafels werden gebracht. Het was een heerlijke romige reesoep met bospaddenstoelen en een huisgemaakte toast. Een heerlijk smakelijk geheel. De tweede gang bestond uit een rundersucade met een eigen gemaakte jus gelardeerd met rode wijn. Daarnaast bestond het hoofdgerecht uit een smaakvolle aardappelpuree, gebakken spruitjes en bospeen. Het dessert bestond uit een bitterkoekjesbavarois met een crunch van bitterkoekjes met ook nog eens een advocaatje met slagroom. Pianiste Wilma zorgde met mooie kerstliederen voor een toepasselijke muzikale sfeer.
Een mooi initiatief
In Grand Café de Wal kwam Stephan Blokhuis in gesprek met twee medewerkers van Franciscus. Hij vroeg hen wat ze van plan waren met Kerst. Daar was op dat moment nog geen invulling aan gegeven en dus bood Stephan spontaan aan om een diner rond Kerst te verzorgen. Die suggestie werd met beide handen aangegrepen en werd de belofte vlak voor Kerst ingelost en hoe. Het was genieten van een bijzonder diner in een bijzondere sfeer en zeker voor herhaling vatbaar. De bewoners waren oprecht dankbaar en dat gold ook voor de vrijwilligers en de medewerkers, die volop genoten van een heerlijk ‘Kerstdiner’ dat met liefde was klaargemaakt.






















