Goederen Kringloop Dinkelland Tubbergen naar getroffen bewoners Limburg

Op zaterdag 31 juli vertrok een vrachtwagen van het bedrijf Hartman vol met goederen vanuit de kringloopwinkel aan de Mors 105 in Ootmarsum. Deze zijn bestemd voor inwoners van de provincie Zuid-Limburg, die getroffen zijn door de overstromingen na een aantal dagen vol hevige regenval. En met die hulp is men in Limburg heel erg blij.

De stichting Kringloop Dinkelland/Tubbergen is niet alleen een winkel waar goederen ‘een tweede leven krijgen’.  Een belangrijk doel is om arbeidsplaatsen te creëren voor mensen, die moeilijk een werkplek kunnen bemachtigen op de arbeidsmarkt.  Het is een Non Profit organisatie, d.w.z. dat er geen winst wordt gemaakt voor de organisatie. De opbrengst vloeit deels terug in de gemeenschap. Te denken valt aan projecten en goede doelen.

Goederen naar Limburg
Nederland was in de ban van wat er in Zuid-Limburg gebeurde. De gevolgen van de regenval waren voor sommige plekken catastrofaal. Iedereen zag de beelden van de overstromingen en de immense gevolgen. Straten en huizen, soms tot aan de tweede verdieping, liepen onder water. Het zorgde op sommige plekken voor een enorme ravage. Huisraad werd door het kolkende water meegesleurd, caravans dreven mee en nadat het water was gezakt zag men wat er allemaal was meegesleurd. Mensen in deze overstroomde gebieden hebben nagenoeg niets meer. Redenen genoeg voor de stichting Kringloop Dinkelland Tubbergen om de helpende hand toe te steken aan de getroffen bewoners in de overstroomde delen van Zuid-Limburg. “We konden het niet aanzien dat deze burgers in één klap hun bezittingen kwijt raakten. We wilden ze niet aan hun lot overlaten en dus besloten we om ze te helpen,” vertelt één van de medewerkers van de kringloopwinkel. “Wij wilden graag iets doen door vele goederen te leveren, zodat ook wij daar vele gezinnen in nood kunnen helpen! Door onze oproep op Social Media hebben wij het voor elkaar gekregen om dit te realiseren! Hiermee kunnen wij vele gezinnen helpen door allerlei meubelen, lampen, beddengoed en kinderspullen en nog veel meer goederen, te leveren. Prachtig is het dat transportbedrijf Hartman uit Weerselo een trailer belangeloos en kosteloos wilde leveren.  Deze hebben we kunnen volpakken voor de getroffen gezinnen. Hartverwarmend is ook de hulp van de lokale inwoners, die na onze oproep goederen hebben gebracht om deze te schenken aan de slachtoffers in Limburg.”

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

SKDT: “Wij zijn wij, Met U, Voor U!”

SKDT: “Wij zijn wij, Met U, Voor U!”

Bijna anderhalf jaar geleden opende Stichting Kringloop Dinkelland Tubbergen (SKDT) haar deuren in O...

Lees verder >
Hartverwarmend en vol emoties naar Oekraïne

Hartverwarmend en vol emoties naar Oekraïne

Op donderdag 10 maart stapten Patrick Otten en Rudi Tukkers namens de stichting Kringloop Dinkelland...

Lees verder >
Een echte kringloopwinkel in Ootmarsum

Een echte kringloopwinkel in Ootmarsum

In het pand waar een gerenommeerd bouwbedrijf jarenlang onderdak vond, is nu een echte kringloopwink...

Lees verder >