Deurwisselen bij café ’n Deurloop

Niek Busscher wordt de nieuwe uitbater bij ’n Deurloop en neemt het ‘café-stokje’ over van Emma Schutte.  Op deze één-na-laatste dag van 2022 wordt deze overdracht gevierd met het ‘Deurwisselfeest’ Vanaf 19.00 uur is er in ’n Deurloop een gezellige party om deze ‘wisseling van de wacht’ te vieren.
Emma en Niek zijn geen onbekenden van elkaar. “Nee hoor,” vertelt Niek Busscher, “Ze is een goede vriendin van mij en de laatste twee jaar heb ik met haar samengewerkt bij ’n Deurloop. Daarvoor heb ik vijf jaar bij noaber café de Poort  achter de bar gestaan of ‘gekelnerd’. Een mooie, leerzame tijd, maar toen Danny stopte, was het voor mij ook einde oefening. In die periode, nu pakweg drie  jaar geleden, is mij door de vaste kroegbezoekers gevraagd om de Poort te runnen. Ik voelde me echter nog te jong. Op het moment dat we de deur dichttrokken van café de Poort hoefde ik voor mijn gevoel ook niet meer terug te keren in de Horeca. Ik vond na mijn opleiding werk bij Omori in Oldenzaal. Een prachtig bedrijf en mijn werkzaamheden daar combineer ik met het uitbaten van ’n Deurloop,” beschrijft Niek Busscher zijn ‘dubbel’leven.
Bijna drie jaar geleden begon Emma Schutte aan haar avontuur om van ’n Deurloop weer een goed lopend café te maken. Eigenaar Erik Damink wilde op de locatie van ’n Deurloop appartementen realiseren. “Daar heb ik een stokje voor gestoken,” lacht de 24-jarige Emma.
“Ik heb hem gezegd dat ik de handschoen wilde oppakken en we besloten om het café een nieuwe kans te geven. Na een grondige renovatie is het gelukkig weer gaan ‘Deur’lopen en daar ben ik best wel trots op. Het was echt een ambitie van mij om de loop er in te krijgen en nu ik zie dat het in het weekend nagenoeg altijd vol zit, is het voor mij een mooie reden om te stoppen als uitbaatster. Ik heb ander werk gevonden en in mijn vrije tijd ga ik lekker genieten aan de andere kant van het schap.”

Ook Niek Busscher is ambitieus en pakt deze Horeca-draad vol vertrouwen op. “Ik  denk dat ik het klappen van de zweep ken en weet wat er van een uitbater wordt gevraagd. Aan de bedrijfsformule van ’n Deurloop hoef ik niets te veranderen. Het loopt gewoon goed op dit moment. Natuurlijk probeer ik er iets eigens van te maken, maar dan moet je echt denken aan veranderingen aan het interieur.

Belangrijk is om de gezelligheid, die er is, te continueren. Ik ga eerst lekker beginnen en stap voor stap probeer ik mijn eigen stijl in ’n Deurloop vorm te geven. We hebben geen personeelstekort, want met een man/vrouw of 10 runnen we deze zaak en dit team heeft het hart op de goede plek. Samen willen we ’n Deurloop toekomst geven en vooral veel gezelligheid voor onze bezoekers, want ‘bie oons zit ie good’, “ besluit een enthousiaste, maar ook een nuchtere Niek Busscher. “Het voelt voor mij als een hele mooie uitdaging, maar het vraag ook veel inzet en tijd. Samen met de mensen om me heen wil ik er een mooie tijd van maken. Je weet nooit wat er in de toekomst nog op mijn pad komt, maar één ding is zeker: Dit voelt goed, een echte uitdaging om in Ootmarsum uitbater te zijn van een goed lopend café. Daar blijf ik de komende jaren voor gaan om er met mijn team iets heel moois van te maken.”

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Onvervalste Amsterdamse sfeer in Ootmarsumse kroeg ’n Deurloop

Onvervalste Amsterdamse sfeer in Ootmarsumse kroeg ’n Deurloop

Het nieuwe initiatief om voor 30 plussers en ‘ouder’ een gezellig festijn te organiseren is meer...

Lees verder >
Café ’n Deurloop voor één avond Amsterdamse kroeg

Café ’n Deurloop voor één avond Amsterdamse kroeg

In het weekend wordt café ’n Deurloop normaal gesproken druk bezocht door de jeugd van Ootmarsum ...

Lees verder >
Ruim 100 kinderen op carnaval party bij ‘n Deurloop

Ruim 100 kinderen op carnaval party bij ‘n Deurloop

Bij de aankondiging werd er al gesproken over een knal carnaval en dat is het zeker geworden. Ruim 1...

Lees verder >