Bijzonder vrijwilligersfeest Engels ’tuin Ootmarsum

De stichting Engels ‘tuin Ootmarsum onderhoudt met haar circa 20 vrijwilligers al bijna 15 jaar het stadspark Engels ‘tuin. Het gehele stadspark, vroeger het buitenverblijf van de familie Engels, is in zijn geheel een Rijksmonument en in het park staan ook nog twee Rijksmonumenten, te weten het Theehuisje en de Bentheimerstenen Abersonbank.
Als dank voor de geweldige inzet van de vrijwilligers wordt hen jaarlijks een vrijwilligersfeest aangeboden, maar dit jaar lijkt dat op zaterdag 22 juni in Engels ‘tuin een zeer bijzondere gebeurtenis te worden. Tijdens dit feest zullen twee splinternieuwe picknickbanken worden aangeboden.

Euregionaal project
ROC van Twente is als leadpartner verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project. De banken zijn vervaardigd in samenwerking met de RIBO Praktijkcentrum Restauratie & Ambacht in Hengelo en het Berufskolleg fur Technik in Ahaus.  Nederlandse en Duitse studententeams hebben de banken als een studieopdracht vervaardigd in de werkplaats van de RIBO in Hengelo en bij het Berufskolleg fur Technik in Ahaus. Dankzij de financiële ondersteuning van Interreg heeft dit project plaats kunnen vinden.  Het Interregproject is een initiatief van de Europese Unie waarmee grensoverschrijdende samenwerking tussen grensregio’s financieel worden ondersteund.
Het resultaat wordt op 22 juni rond 17.00 uur onthuld als de banken op feestelijke wijze door vertegenwoordigers van het ROC en een Duitse en Nederlandse student worden getoond.

Feest met een heel bijzonder karakter
De vrijwilligers van Engels ‘tuin zijn erg blij met de nieuwe banken, omdat de vorige picknickbanken na meer dan 10 jaar niet meer te gebruiken waren. Door het kunnen inzetten van de Intereggsubsidie blijven de kosten ook zeer beperkt. Maar het blijft niet bij deze ene plezierige gebeurtenis, want rond 18.00 uur wordt een erg waardevolle vrijwilliger op een zeer bijzondere wijze in het zonnetje gezet. Al met al kan inderdaad gesteld worden dat het vrijwilligersfeest in Engels’ tuin een heel erg bijzonder karakter zal hebben.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Kijken naar en genieten van deze bloemenpracht

Kijken naar en genieten van deze bloemenpracht

Na een koud en nat voorjaar heeft de zomer zijn intreden alsnog gedaan. Zeker deze week merken we da...

Lees verder >
Weer veilig door Engels’ tuin

Weer veilig door Engels’ tuin

Wandelaars kunnen weer veilig door Engels’ tuin. De gemeente heeft daar aan een oude beuk het nodi...

Lees verder >
Engels’ Tuin voor deel afgesloten

Engels’ Tuin voor deel afgesloten

De gemeente heeft het stadspark Engels’ Tuin voor een gedeelte afgesloten met linten. Het heeft al...

Lees verder >