7000 euro voor zwembad en molen

In de kapel van het klooster Maria ad Fontes in Ootmarsum heeft wethouder Benno Brand donderdagavond twee cheques overhandigd van elk 3500 euro aan de Stichting Vrienden van het Openluchtzwembad De Kuiperberg in Ootmarsum en de Molenstichting Lattrop-Tilligte. De 7000 euro is opgebracht door de oudejaarsactie, een initiatief van de Kloosterkeuken in Ootmarsum. De actie, die bestaat uit de verkoop van balkenbrij en oliebollen rond oudjaar, werd voor de derde keer gehouden. De uitreiking donderdagavond vond plaats na een nieuwjaarsconcert van de Sociëteit Maria ad Fontes.

Wethouder Brand was erg in zijn nopjes met de goede doelen van de actie; twee gemeentelijke instellingen. De vrienden van het zwembad willen het geld gebruiken voor de aanschaf van een speltoestel in het ondiepe bad. Het tweede goede doel, de Oortmanmolen in Lattrop denkt nog na over de besteding, maar wil graag iets blijvends aanschaffen van de opbrengst en het geld niet in het normale onderhoud laten vloeien. De molen werd, zoals bericht, oudejaarsdag getroffen door brand. De schade viel gelukkig mee en naar verwachting worden de herstelwerkzaamheden volgende week afgerond en kan de molen weer malen.

Gerard Kosse, de aanjager van de oudejaarsactie, zei donderdagavond dat de actie ook in 2020 gaat plaatsvinden en dat nog wordt nagedacht over de goede doelen van de nieuwe editie. De vrijwilligers van de Oortmanmolen is de samenwerking zo goed bevallen dat ze gaan nadenken over een blijvende participatie.

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Goede doelen kunnen zich opgeven voor Glazen Huis Ootmarsum

Goede doelen kunnen zich opgeven voor Glazen Huis Ootmarsum

Vanaf 28 augustus tot en met zondag 1 september draait het Glazen Huis Ootmarsum weer op volle toere...

Lees verder >
Opbrengst Streetsoccer voor stichting Leergeld en Verjaardagsbox

Opbrengst Streetsoccer voor stichting Leergeld en Verjaardagsbox

Op de parkeerplaats van Sportcentrum de Vlaskoel vond het Streetsoccer Toernooi plaats. De organisat...

Lees verder >
Verkoop Knieperkes brengt bijna 1100 euro op

Verkoop Knieperkes brengt bijna 1100 euro op

De ‘oudere jeugd’ van de Protestantse kerk uit Ootmarsum, maar ook andere enthousiastelingen heb...

Lees verder >