KOSC wint op karakter van koploper WSV

Het eerste van KOSC pakte de eerste driepunter van het seizoen. Dat gebeurde op karakter en met een solide teamprestatie. De thuisploeg ontbeerde het geluk niet, want koploper WSV had voldoende mogelijkheden om zelf ook te scoren. De ploeg uit Apeldoorn liet dat na, waardoor KOSC in de wedstrijd bleef en naarmate de strijd verstreek steeds meer geloof kreeg in een goed resultaat. Uiteindelijk was het Bilal Gohar, die de beslissende goal op zijn pantoffel nam en in de eerste helft zijn team aan een voorsprong hielp.
KOSC WSV (1) (Small)
KOSC startte de wedstrijd zonder een aantal geblesseerde spelers. Dat betekende dat Coen Vennegoor en Bilal Gohar in de basis startten. De nog ongeslagen ploeg uit Apeldoorn begon met veel druk naar voren en KOSC moest achteruit om de snelle combinaties van WSV een halt toe te roepen. Het eerste gevaar ontstond dan ook voor het KOSC doel. Keeper Joost Peters moest een aantal keren alert ingrijpen om een dreigende aanval van WSV onschadelijk te maken.  Middenvelder Ruud Bruns fungeerde in deze fase als een extra slot op de deur door vaak op het eigen 16 meter gebied steun te geven aan de KOSC verdediging. Na pakweg twintig minuten wist KOSC wat meer onder de druk uit te komen. Het resulteerde in een tweetal corners, die niets opleverden. Een vrije schop zorgde wel voor het gewenste succes. WSV posteerde een in feite zinloze muur van twee personen op de rand van de zestien. Daardoor ontstond er ruimte in het 16-meter gebied. De vrije trap kwam voor de goal en twee spelers ‘tuimelden’ omver. Het was een rommelige situatie, maar de bal kwam na prima terugtrekken van Coen Vennegoor voor de schietgrage voeten van Bilal Gohar, die al zijn  gram in het schot legde en de bal hoog in het doel schoot. De ploeg uit Apeldoorn kon het allemaal slecht verkroppen dat men tegen de rode lantaarndrager op achterstand stond en dus reageren voetballers zich vaak  onterecht af op de scheidsrechter. Het leverde direct een gele kaart op en WSV had toen gewaarschuwd moeten zijn. De koploper uit Apeldoorn had daarna pech na een goede actie van één van hun spelers. Uiteindelijk belandde de bal op de paal. Ook een aantal Apeldoornse corners zorgden voor dreigende situaties, maar keeper Joost Peters bleef in één of twee instanties steeds de baas over deze situaties.  Vlak voor rust kreeg KOSC via Coen Vennegoor nog de beste kans, maar de linkerspits speelde de bal iets te ver voor zich en kon daardoor de keeper van WSV niet meer verschalken.
KOSC WSV (16) (Small)
In de tweede helft begon KOSC goed met een aantal snelle aanvallen over links. Daarna was het WSV dat een aantal keren gevaarlijk doorbrak, maar reddingen van Joost Peters en schoten naast en in het zijnet leverden geen doelpunt op. KOSC kwam meer onder druk te staan en het lukte de zwart-witten uit Ootmarsum niet om de bal lang in de ploeg vast te houden. Voorin creëerde men in deze fase niet veel. Er werd hard gewerkt en het KOSC middenveld probeerde de aansluiting te vinden. Te vaak werd het duel verloren of hield men voorin de bal niet vast. WSV profiteerde daarvan en met hun behendige aanvallers werd het regelmatig gevaarlijk voor het doel van KOSC. Het doel werd echter niet gevonden. Na een goede Apeldoornse aanval ‘viel de rechtsbuiten van WSV  in het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf aan ‘schwalbe’ en de speler kreeg een gele kaart. Vanaf dat moment speelde KOSC een gewonnen wedstrijd, want de tegenstander bleef proberen om de scheidsrechter te beïnvloeden en reageerde op nagenoeg iedere beslissing van de leidsman. Deze bleef echter onverstoorbaar.  WSV kreeg nog een goede kans, maar het schot werd opnieuw gestuit door de KOSC goalie. Na pakweg 75 minuten werd spits Harm Bossink gewisseld voor Ruben Baanstra, die de opdracht kreeg om de opbouw van WSV van achteruit te verstoren. Mede daardoor werd het voor WSV steeds moeilijker om de aanval te zoeken. Daarnaast namen de irritaties nog wat verder toe aan Apeldoornse kant. Na opnieuw protesteren van WSV spelers kregen er maar liefst twee hun tweede gele prent en konden dus de kleedkamer opzoeken. KOSC speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit door tijd te nemen bij vrije trappen en de bal goed in de ploeg te houden. En dus boekte KOSC een zwaar bevochten overwinning op de koploper en weet men door deze overwinning aansluiting te vinden bij de grote middenmoot in deze Tweede Klasse. De volgende tegenstander is SDC uit Denekamp. Beide teams hebben vier punten en dus wacht zondag 12 oktober de volgende cruciale wedstrijd voor de manschappen uit Ootmarsum.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

KOSC en Borne spelen gelijk en schieten daar niets mee op

KOSC en Borne spelen gelijk en schieten daar niets mee op

Het duel tussen KOSC en Borne eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijke stand. Met dit resultaat schi...

Lees verder >
Holten en KOSC evenwicht

Holten en KOSC evenwicht

Het zijn gevechten in de middenmoot, die kunnen leiden tot wedstrijden in de nacompetitie. Voor prom...

Lees verder >
Thuisnederlaag voor KOSC

Thuisnederlaag voor KOSC

KOSC verloor het inhaalduel tegen ABS en leed daarmee opnieuw een thuisnederlaag. De trouwe supporte...

Lees verder >