Kerst in Ootmarsum

Op Tweede Kerstdag is er veel te beleven in Ootmarsum. Vanaf 10.30 uur tot 12.30 uur kan men starten voor de Kerstwandeling. De wandelaars kunnen kiezen uit een route van 5 of 10 kilometer. De start is bij het VVV kantoor op de Markt in Ootmarsum.
Om 11.00 uur zijn de poorten van het Openluchtmuseum Ootmarsum geopend en kunnen bezoekers zich onderdompelen in de sfeer van het Bijbels Kerstspel.
Om 16.00 uur speelt het Ukraine Liberation Orchestra and Choir onder leiding van Ootmarsummer Jeroen Weierink een heerlijk kerstprogramma. In de prachtige akoestiek van de Ootmarsumse H.H. Simon en Judas-kerk zal hemelse muziek van Vivaldi, Händel en Mozart  klinken. Zeer bijzonder is de gloednieuwe compositie van Geert Christenhsz  ‘Oatmösschese wunsche’. Speciaal voor dit concert gecomponeerd en in het Twents uitgevoerd door de bariton Volodymyr Yefimenko.
Naast deze evenementen zijn in Ootmarsum ook de meeste winkels en galerieën geopend en uiteraard ook de Horeca. Daarnaast is het stadje en haar omgeving prachtig verlicht en in Kerstsfeer gebracht.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Ootmarsum in kerstsfeer

Ootmarsum in kerstsfeer

De binnenstad van Ootmarsum wordt lichtje voor lichtje in kerstsfeer gebracht. De traditionele kerst...

Lees verder >
Ootmarsum in Kerstlicht

Ootmarsum in Kerstlicht

Het is eigenlijk altijd de moeite waard om een wandeling door Ootmarsum en omgeving te maken. In dez...

Lees verder >
Kunst – en vliegwerk, maar de kerstbomen staan

Kunst – en vliegwerk, maar de kerstbomen staan

Het bleek achteraf nog een hele klus om de drie kunstkerstbomen op te tuigen, die een plek hebben ge...

Lees verder >