Om het nieuwe seizoen te starten en het oude seizoen af te sluiten heeft er afgelopen zondag een oefenwedstrijd plaatsgevonden. Aangezien er vijf jongens (allen net 18 geworden) aankomende seizoen over gaan naar de senioren leek het hun leiders (Frans Heerink en Edwin Scholten) wel een goed idee om het 1e en het 2e team van K.V. Oud Ootmarsum uit te dagen. Nou dat heeft de gevestigde orde geweten….


De wedstrijd vond plaats over 25 schoten op de Springendalbaan in Oud Ootmarsum, de inzet was 2 kratjes bier, te voldoen aan de winnaar. Alle drie teams begonnen redelijk en het was Oud Ootmarsum 2 dat brutaal de leiding greep, na een goed losschot van Roel Eppink. Vrij snel daarna stelde Oud Ootmarsum 1 orde op zaken en pakte een voorsprong van een tiental meters, echter bij het keerpunt pakte dit vrij nadelig uit. Waar het eerste net over de omleglijn schoot, mochten het 2e en Jeugd A de kloot ‘onderin brengen’, na het keerpunt waren de rollen omgekeerd en had jeugd A 10 meter voor op 2 en 1. Waar zelfs het 2e toen al praatjes kreeg moesten ze toch afhaken en een paar schoten later stonden 1 en jeugd A een schot voor op het 2e. Uiteindelijk werden dit er 3.
Niet te min bleef het tussen jeugd A en het 1e zeer spannend, tot groot genoegen van de toeschouwers. Het was continue stuivertje wisselen, waarbij de ‘oudjes’ van 1e rekenden op een fatale misser van de jonkies, bleek deze echter niet te komen, de jongens bleven strak schieten. Na circa 20 schoten had het eerste team weer een voorspong van 30 meter te pakken echter, Olivier Scholten toonde zijn klasse door wederom de kloot helemaal onderin te brengen, het 1e kon niet meer dan hun kloot erbij te leggen. De stand was weer gelijk, en nog steeds geen missers gezien, tenminste niet bij het 1e en de jeugd. Uiteindelijk moest het laatste schot de beslissing brengen. Het werd een strijd tussen Olivier en Arjan, waarbij het 1e 10 meter voorsprong verdedigde. Olivier, absolute uitblinker deze wedstrijd, plaatse zijn kloot goed zodat het 1e het antwoord schuldig moest blijven. De jongens van Frans en Edwin waren zeer content met deze uitslag, waarmee in principe iedereen best goed kon leven. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst.

Komende programma (LET OP, is gewijzigd t.o.v. zomerprogramma!):

Vrijdag 21-8 Straatfinale, start Uelserdijk 19.00
Zondag 23-8 Postelhoek ronde senioren. Heren: aanvang 9.00uur, Dames: aanvang 9.30uur. Start Uelserdijk
Vrijdag 28-8 Postelhoek ronde jeugd. Start clubgebouw, tijd volgt nog.
Zondag 30-8 start competitie

Niek Heerink

 

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Mooie prestaties jeugdleden KV Oud Ootmarsum

Mooie prestaties jeugdleden KV Oud Ootmarsum

Wout van der Aa, Hidde ter Pelle, Maud Veneklaas en Leon Heerink vielen in de prijzen tijdens de NK ...

Lees verder >
Bouw Snoeijink algehele winnaar Postelhoekronde

Bouw Snoeijink algehele winnaar Postelhoekronde

Voor alle jeugdleden van K.V. Oud Ootmarsum vond traditiegetrouw de Postelhoekronde plaats. Natuurli...

Lees verder >
Nienke Kloeze allround Nederlands kampioen

Nienke Kloeze allround Nederlands kampioen

Tijdens de NK klootschieten voor de jeugd is Nienke Kloeze van KV Oud Ootmarsum allround kampioen ge...

Lees verder >