Roparun financiert meerdere jaren verwenweken voor kankerpatiënten

Een week lang genieten, geestelijke en lichamelijke aandacht, lotgenotencontact en de mooiste herinneringen maken. Dat is het doel van de Samen Varen verwenweek van Stichting Samen Varen uit Hilversum. Stichting Roparun gaat er met een driejarige samenwerking voor zorgen dat nóg meer vrouwen met borstkanker kunnen genieten van een verwenweek.

Aandacht maakt het verschil
De Hilversumse Stichting Samen Varen organiseert sinds 2015 jaarlijks bijzondere vaarweken. Dit doen zij speciaal voor vrouwen met borstkanker en die zich ook nog eens in een financieel lastige situatie bevinden. Het doel van deze verwenweek is deze groep vrouwen uit hun isolement te halen door lotgenotencontact, informatievoorziening, geestelijke en lichamelijk aandacht. Stichting Roparun zorgt er met de samenwerking voor dat Samen Varen zich de komende jaren geen zorgen hoeft te maken over financiering en funding.
“Met bijna vijftig gasten en dertig vrijwilligers varen we door Nederland. Op de boot zijn therapeuten, verpleegkundigen en een arts aanwezig. Er gaan onder andere schoonheidsspecialisten, kapsters, masseuses en creatieve begeleiders mee. Zij doen er alles aan om een heerlijke week te bieden”, vertelt Ada Laarakker, voorzitter van Stichting Samen Varen.

Door de steun van Stichting Roparun kan Samen Varen deze groep vrouwen nog meer aandacht geven. “De aandacht die ze verdienen”, vervolgt de voorzitter. “Wij kunnen hierdoor aandacht geven aan en het verschil maken voor de vrouwen die met ons meevaren. Door deze samenwerking voelen we ons nog meer betrokken bij de Roparun-familie. Wij zijn Stichting Roparun ontzettend dankbaar voor deze fantastische toezegging.” Volgens Michael Arbman, voorzitter van Stichting Roparun, is het belangrijk dat Samen Varen zich zonder zorgen over financiering kan focussen op de komende jaren. ‘’Stichting Samen Varen raakt het fundament van Stichting Roparun: het leven van mensen met kanker en hun naasten waar mogelijk draaglijker maken. Wij doen veel incidentele donaties, maar vinden het ook belangrijk om met verwante organisaties hand-in-hand de komende jaren in te gaan. Daarom sluiten we nu ook een samenwerking voor de langere termijn. Stichting Samen Varen is een bijzondere organisatie die keer op keer impact weet te maken. Door onze toezegging kunnen zij zich nu verder focussen op de kwaliteit van de vaarweken. Wij zijn trots en vereerd bij te mogen dragen aan deze waardevolle organisatie.’’

Roparun is een uniek evenement

De Roparun vindt jaarlijks tijdens Pinksteren plaats. Honderden teams en duizenden deelnemers lopen en fietsen in estafettevorm vanuit Frankrijk en Enschede naar Rotterdam. Zij halen daarmee geld op om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken. De inzamelacties gedurende het jaar variëren van collecteren tot het wassen van auto’s en van het organiseren van een mini-Roparun tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld wat deze teams ophalen komt ten goede van de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

In 2023 zorgde al deze inzet voor bijna vier miljoen euro. De tussenstand staat nu op ruim drie miljoen euro. Het definitieve eindbedrag van editie 2024 wordt op 15 juni bekendgemaakt.

Foto: Roparun – Marco Teljeur

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Roparun laat met meer dan half miljoen euro spoor aan donaties na

Roparun laat met meer dan half miljoen euro spoor aan donaties na

Tijdens de drieëndertigste editie van de Roparun heeft de organisatie diverse cheques uitgereikt. O...

Lees verder >
Ruim 5000 deelnemers starten in 33ste Roparun

Ruim 5000 deelnemers starten in 33ste Roparun

De drieëndertigste editie van de Roparun is zaterdagochtend van start gegaan. Om 11:00 uur klonk he...

Lees verder >