Trotse kroegbaas Danny Geerdink neemt De Poort over

Met ingang van 1 september is Danny Geerdink de nieuwe kroegbaas op café De Poort. Dat vervult de jonge ondernemer met trots en hij kijkt dan ook reikhalzend uit naar deze nieuwe fase in zijn leven. Danny Geerdink wordt,  in haar vrije tijd,  bijgestaan door zijn vriendin Carlijn Tijink, die werkzaam is aan het Twents Carmel College aan de Potskampstraat. De 25-jarige, geboren en getogen  in Ootmarsum geboren, volgt Mike Beld en Nora Eleveld op, die bijna 15 jaar café De Poort hebben gerund.
DSCF1078
“De laatste handtekeningen zijn gezet en daarmee kunnen we nu met het nieuws naar buiten komen,” vertelt Danny Geerdink. “Het pand huren we van de Grolsch en met Mike zijn we het eens geworden over de exploitatie en de inboedel. Mike is trouwens heel belangrijk voor mij. Zelf heb ik 6 jaar onder hem  bij De Poort gewerkt. Ondertussen heb ik mijn diploma op de Middelbare Hotelschool in Almelo gehaald. Ik heb onder meer stage gelopen bij de Holtweijde. Al ruim 5 jaar werk ik nu bij het Twents Wijnhuis  in Vasse. Vanaf het moment dat ik stopte bij De Poort hebben Mike en ik wel eens gemijmerd over mijn toekomst en ik heb Mike gevraagd om aan mij te denken als hij zou stoppen. Die stilzwijgende afspraak is hij nagekomen  en daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor.  De laatste tijd  hebben we regelmatig overleg gevoerd en hij neemt me echt op sleeptouw. Natuurlijk ken ik het bedrijf, maar er zijn altijd zaken, die je toch goed met elkaar moet doorspreken. Dat gaat over van alles en nog wat en varieert van technische zaken tot en met leveranciers. Eigenlijk is dit wel een heel  bijzonder weekend, want voor Mike en Nora is dit hun laatste Kunst in Ootmarsum als uitbaters van café De Poort en dinsdag 1 september ben ik hier de kroegbaas en open ik De Poort,” laat Danny Geerdink weten.
DSCF1079
Aan de formule wordt in de eerste maanden niet veel getornd. Danny Geerdink gaat zich wel richten op meerdere soorten bier van de tap en ook meer variatie in wijnen. Vanuit zijn werk bij het Twents Wijnhuis heeft hij daar natuurlijk de nodige kennis opgedaan. “Onze gasten kunnen een keuze maken uit meerdere speciaal bier – en wijnen. Verder richten we ons op de kleine snacks als een broodje bal en een bittergarnituur. Ook vanuit het cafetaria blijven we snacks, patat en ijs verkopen.  We schaffen een nieuw koffiezetapparaat aan  en gaan dus echt weer richting café waar plaats  is voor jong en oud. Wij hebben ook niet zo zeer een doelgroep voor ogen. Iedereen is hier welkom. Men kan een kaartje komen leggen en ook het Frühshoppen op de zondagmorgen mag wat ons betreft een vaste plek krijgen in het café. In de komende maanden gaan we ons goed oriënteren om vervolgens stukjes bij beetjes wat te veranderen. Na de kermis beginnen we wel met het aanpassen van het interieur, “ ontvouwen Danny en Carlijn hun plannen.
Het Glazen Huis Ootmarsum van 9 tot en met 13 september wordt de eerste krachtproef voor de nieuwe kroegbaas met Fashion Sunday op 20 september als goede tweede. Danny Geerdink en Carlijn Tijink hebben er echter alle vertrouwen in dat het goed komt. “We kijken er echt naar uit om met deze nieuwe uitdaging  te beginnen. Mooi dat de Ootmarsumse Twente supporters hier straks vertrekken met de bus naar de thuiswedstrijden en dat de oud hoogheden bij ons hun residentie hebben.  En wat te denken van de oud Poaskearls. Aan deze vaste gasten beleven we ongetwijfeld veel plezier. We hebben er echt heel veel zin in om deze horecagelegenheid te runnen,” aldus Danny en Carlijn.
DSCF1080
Danny Geerdink en Carlijn Tijink hebben elkaar ontmoet via ‘Moatwerk’ de kapel van de Siepeljonkers.  Het was in de periode dat het oude café Pikkemaat niet meer ontkwam aan de slopershamer. “Het grappige is dat we nog een zakje gruis hebben uit die periode en dat we er nu zelf wonen, “lacht Carlijn Tijink. “ Dus op oude horecagrond,” vervolgt Danny, “En niet eens zover verwijderd van het café ‘Onder de toren’ waar nu bakkerij Schulten is gevestigd. Dat café werd gerund door mijn grootouders, die ik zelf nooit heb gekend. Het zit dus wel in de familie om in de horeca te werken. Veel oudere Ootmarsummers wijzen me  daar wel eens op en zeker de oud Poaskearls vertellen prachtige anekdotes over dit café. Ik weet zeker dat mijn grootmoeder het prachtig gevonden zou hebben dat ik nu café De Poort ga runnen.
DSCF1081
Opnieuw een Geerdink als kroegbaas in Ootmarsum en daar ben ik best heel trots op,” besluit  Danny Geerdink.

De foto’s zijn van Caspar Kouijzer

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Café de Poort en Dakkapel bieden alternatief aan

Café de Poort en Dakkapel bieden alternatief aan

Om de teleurstelling van het niet doorgaan van de carnavalsoptocht in Oldenzaal wat weg te spoelen o...

Lees verder >
Nieuwe traditie met Kerst geboren bij café de Poort

Nieuwe traditie met Kerst geboren bij café de Poort

Het was 24 december vanaf 15.00 uur vol bij café de Poort. De tot ‘Kerst Wonderland’ omgetoverd...

Lees verder >
Café de Poort tapt met carnaval weer een biertje

Café de Poort tapt met carnaval weer een biertje

De glimlach is helemaal terug op het gezicht van Danny Geerdink, uitbater van café de Poort.  Dat ...

Lees verder >