Nieuw stralend leven voor Parkhotel de Wiemsel

Parkhotel de Wiemsel begint aan een nieuw, stralend leven. Dat vertrouwen stralen directeur Rolf Slickers en zijn team deze laatste dagen voor de  opening ook uit. Met een ongebreideld enthousiasme zijn ze de laatste maanden en sommigen slechts een paar weken aan de slag gegaan om de organisatie van de Wiemsel en de Wanne met Duitse gründlichkeit neer te zetten. In maart gaf de sympathieke Duitse zakenman Henning J. Claassen regionale bedrijven de definitieve opdracht om het hotel volledig te strippen, te renoveren en op te knappen. Met stoom en kokend water is er gewerkt en de bouwvakkers en andere ambachtslieden hebben een topprestatie geleverd. Het hotel werd omgedoopt tot parkhotel en met recht, want hotelgasten, die een kamer hebben met uitzicht op het volledig nieuw aangelegde park, willen vermoedelijk niet meer weg………….
DSCF3041A
Rolf Slickers kan er wel om lachen. Hij is relaxed en neemt alle tijd om zijn verhaal en zijn ambities kenbaar te maken.  De Duitser doet ook alle moeite om in het Nederlands alle benodigde informatie te geven. “Ik ben getrouwd met de Nederlandse Petra Dekker. Wij ontmoetten elkaar in het restaurant van het Opera House in Dortmund. Zij was danseres, trad daar op met haar zus,  en ik werkte daar. Wij hebben inmiddels drie kinderen en praten thuis Duits en Nederlands. En dat komt me in mijn nieuwe baan bij het parkhotel de Wiemsel natuurlijk goed van pas,” vertelt Slickers. “Daarnaast vind ik ook dat je als je in Nederland bent moet proberen om je in die taal uit te drukken.”
DSCF3012
De Duitser kent  een rijke carrière in het horecaleven en met 35 jaar ervaring weet de 52-jarige Slickers heel goed wat er nodig is om een hotel op de juiste wijze te runnen. Hij werkte onder meer in de beginjaren bij topketens in Frankfurt en Londen. “Mijn eerste managementbaan kreeg ik in Dortmund en met 34 jaar werd ik directeur van een Benelux vakantiepark. Ook hier maakte ik steeds meer gebruik van de Nederlandse taal, dankzij de Vlaamse en Nederlandse gasten. Vervolgens werd ik regiomanager over 16 hotels, verspreid over diverse Europese landen. In Neus kreeg ik te maken met het organiseren van grote partijen voor zo’n 3000 man. Schützenfesten om precies te zijn. Mijn laatste werkplek in Duitsland was  in Köln. Het bleek een geweldige job te zijn. Op het moment dat ik kwam kende het hotel een bezetting van 46% en een paar jaar later zaten we op 73%. Niet alleen mijn verdienste, maar van het gehele team. We hebben daar onder meer geweldige carnavalsfeesten gehouden en het hotel werd een centrale plek van samenkomsten in Köln, “ beschrijft Rolf Slickers zijn imposante loopbaan.

DSCF3014
Een nieuwe uitdaging op Nederlandse bodem

Toch kwam er een wending in zijn carrière. Rolf ‘doorzocht’ een Horecasite en zag de vacature in Ootmarsum. Hij besloot om een e-mail te sturen, maar kreeg in eerste instantie geen reactie. “Het spookte ook door mijn hoofd om een sabbatical half jaar te houden, maar ik mocht van de directie niet weg bij het hotel in Köln.  Toch kwam er een wending in mijn leven. Het raakte in een stroomversnelling, want Henning J. Claassen belde me een week na het versturen van de e-mail persoonlijk op. We maakten een afspraak en ik ben de dag voor het gesprek al met mijn camper naar Lüneburg gereden. We hebben daar bijna 5 uur met elkaar gesproken en het klikte direct. Het was niet eens een sollicitatiegesprek, maar we leerden elkaar, door het vertellen van elkaars ervaringen, heel goed kennen. In Duitsland is het dan de goede gewoonte om er nog eens een nachtje over te slapen. Dat hebben we gedaan om elkaar vervolgens een warme handdruk te geven en daar sprak vertrouwen uit. Het was voor mij een buitengewone, unieke ontmoeting met een gedreven man.  Ik nam ontslag in Köln, terwijl mijn contract met Claassen nog niet eens getekend was. Het afscheid van het hotel in de Duitse domstad was heel bijzonder en warm en vervolgens kon ik me volledig  richten op mijn nieuwe uitdaging in Ootmarsum. De renovatie was net begonnen en tijdens mijn  eerste bouwvergadering zaten we met vier graden in de serre. De laatste vergadering, een paar weken geleden,  bleek de temperatuur opgelopen tot 40 graden. Ik ben blij dat de werkzaamheden nu allemaal achter de rug zijn. Het was een leerzame periode, dat wel, maar de laatste weken zijn leuker. Nu zijn we echt bezig om het parkhotel op de kaart te zetten om de oude grandeur en glans terug te krijgen,” beschrijft Rolf Slickers zijn loopbaan en zijn nieuwe uitdaging.
IMG_0536
Samen met Henning J. Claassen formeerde hij een team om zich heen. Rolf Slickers weet zich gesteund door zijn collega’s en heeft al vele overlegrondes met hen gevoerd. In korte tijd werkt er een hechte groep in het hotel en het restaurant, die met veel ambitie aan deze nieuwe klus begint. “We hebben veel met elkaar gesproken. De neuzen moeten dezelfde kant op staan en iedereen moet natuurlijk achter onze visie staan. Het parkhotel de Wiemsel staat in Twente en is dus voor Twente, het staat in Ootmarsum en dus is het voor Ootmarsum. Dat moeten we uitstralen en natuurlijk richten we ons ook op andere markten, maar verloochen  je thuisbasis nooit. Ons terras en restaurant moeten laagdrempelig zijn en Ootmarsummers en Twentenaren zijn daar naast onze hotelgasten van harte welkom. Het heeft uitzicht op het park en daar kan men heerlijk rondlopen. Wij hanteren gangbare prijzen en hebben absoluut geen  hoge financiële drempel.  Parkhotel de Wiemsel is een Nederlandse baby met Duitse ouders. Het betekent dat we de goede eigenschappen van beide landen proberen te combineren. Het grappige is dat ik nu ook in het hotel rondloop zonder stropdas. Maar als er gasten zijn gaat de stropdas wel weer voor, “lacht
DSCF3017
Rolf Slickers,” Ik wil een gastheer zijn, die streeft naar klantgerichtheid en kwaliteit en dus naar 100%. Als ik het hotel binnenkom dan kijk ik door de ogen van mijn gasten. Je moet even stil blijven staan: luisteren, zien, voelen en ruiken. Je moet dus met alle zintuigen werken. Dat betekent ook dat ik dicht bij mijn medewerkers en gasten wil staan. Even langs de tafels om een gesprek aan te knopen, te voelen of ze het naar de zin hebben en te weten wat er leeft. Een hotel runnen betekent hard lopen, slapen, douchen en weer hardlopen. Heb je ’s avonds een feest, dan rond je dat af, maar ’s morgens wordt er verwacht dat er een goed ontbijt op tafel staat. Dat is een continu proces. Je mag tevreden zijn als iets goed is verlopen, maar het volgende onderdeel wacht al weer en ook daar verwachten de gasten dat het in orde is. Ons doel is dat hotelgasten en restaurantbezoekers zich niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk ontspannen. Ook op dat terrein willen we de bezoekers veel te bieden hebben. Een bezoek aan ons horecabedrijf moet uitdagend en spannend zijn, maar tevens laten we merken dat alles kan en niets moet. Onze gasten adviseren we dan ook om alles te bekijken wat we te bieden hebben  en dan zelf de keuzes te maken. Dit is ook de denkwijze van Henning J. Claassen en hij heeft kosten nog moeite gespaard om het hotel, die oude allure, maar met zijn wensen en visie,  terug te geven,” geeft Rolf Slickers de belangrijke rol weer van de Duitse zakenman.
DSCF3034
Het parkhotel is zeer zeker herkenbaar gebleven. Toch richtte Claassen het in naar zijn eigen stijl en filosofie. De entree is met veel glas ingrijpend veranderd en transparant geworden. De balie is weg en daarvoor is er een open ruimte gekomen met twee bureaus en kunnen de gasten gaan zitten om hun inschrijving te regelen en dat maakt het direct al heel vertrouwd. De prachtig gerenoveerde kamers zijn er in meerdere prijsklassen en groottes. Het restaurant biedt een gezellige aanblik en de menukaart kent eerlijke producten en betaalbaar. De paardenstal is omgetoverd tot ‘De Rozentuin’.  Het is een trouwlocatie, maar in de toekomst zal het daar niet bij blijven.
DSCF3021
Het nieuw aangelegde park is een prachtig visitekaartje geworden. Ootmarsum heeft er weer een hotel met veel uitstraling bij.  Op woensdag 5 augustus komen de eerste gasten en ook Henning j. Claassen is er met zijn vrouw. Dat zal hem en zijn partner Helga veel plezier geven. De Duitser houdt van de Wiemsel en Ootmarsum en heeft al jaren korte vakanties hier doorgebracht. Nu is het ‘zijn kindje’ en hij wil niet alleen eigenaar zijn van een 4-sterren superior hotel, maar met het restaurant de Wanne wil hij ook een ontmoetingsplaats creëren voor de inwoners van Ootmarsum en de regio Twente. Helga en Henning J. Claassen hebben veel vertrouwen in het management en de medewerkers van het nieuwe, stralende parkhotel de Wiemsel. “En dat vertrouwen willen we zeker niet beschamen,” besluit Rolf Slickers,” Daarom gaan we keihard, gemotiveerd, ambitieus en enthousiast met elkaar aan de slag met als doel om onze  gasten te laten stralen en zich thuis te voelen in de Wiemsel en in de Wanne.”

Foto’s zijn van Caspar Kouijzer

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Gerhard Müller wint verkiezing beste praktijkopleider in de sector Gastvrijheid

Gerhard Müller wint verkiezing beste praktijkopleider in de sector Gastvrijheid

Gerhard Müller, chef-kok bij Parkhotel de Wiemsel uit Ootmarsum is de beste praktijkopleider voor m...

Lees verder >
Chef-kok Gerhard Müller terug bij Restaurant de Wanne

Chef-kok Gerhard Müller terug bij Restaurant de Wanne

Na 4 jaar keert Gerhard Müller op 1 november terug naar Parkhotel de Wiemsel in Ootmarsum, alwaar h...

Lees verder >
Henning J. Claassen verkoopt zijn hotels in Lüneburg: geen gevolgen voor de Wiemsel

Henning J. Claassen verkoopt zijn hotels in Lüneburg: geen gevolgen voor de Wiemsel

De Duitse zakenman Henning J. Claassen, tevens eigenaar van Parkhotel de Wiemsel, heeft zijn Bergstr...

Lees verder >