Energieloket 2.0 – meer dan voldoende Energie om door te gaan!

Een loket waar inwoners terecht kunnen met vragen over energiebesparing, subsidiemogelijkheden en duurzame energiesystemen. Dat was de wens van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Sinds vorige jaar september kennen beide gemeenten een dergelijk loket: het energieloket 2.0. We kijken terug; heeft het bijgedragen aan duurzame gemeenten?

Alfons Steggink_klein
Energiebesparing loont
‘Zowel Dinkelland als Tubbergen hoopten met het Energieloket 2.0 meer mensen te informeren over energiebesparing en op die manier ook huishoudens te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Want het loont: energiebesparende maatregelen hebben – naast een lagere energierekening – vaak ook een verhoogd comfort en een gezonder binnenmilieu tot gevolg. Toch zagen wij dat weinig woningeigenaren bekend waren  met deze voordelen.’ licht wethouder Steggink van Dinkelland toe.
Wethouder Vleerbos: ‘De gemeenten kennen nu een jaar het loket en we wilden graag weten de gemeenten al duurzamer zijn. Wij hebben veel energie gestoken om inwoners te informeren over het bestaan van het loket, waar duurzaamheid maar op de agenda stond, tijdens een woonbeurs of bij themadagen in de verschillende kernen, wij waren aanwezig met informatie over het Energieloket 2.0. En dat heeft zich geloond”

Hogere duurzaamheid
Uit cijfers blijkt dat het energieloket bijdraagt aan het realiseren van een hogere duurzaamheid in beide gemeenten. Op de helft van de rit was een overgroot deel van de hoofddoelstelling, om 5% van het totale woningenbestand van beide gemeenten energetisch te verbeteren, gehaald. ‘We zien ook dat lokaal duurzame initiatieven met behulp van het energieloket 2.0 sneller vorm krijgen en succesvol navolging kunnen krijgen in andere kernen‘, aldus Steggink.

Tom Vleerbos
Ambities
Het energieloket wil meer. ‘We blijven particulieren en ook bedrijven informeren over duurzame maatregelen en we blijven alle reguliere werkzaamheden uitvoeren die bij het loket horen. Maar we willen nog meer samenwerken met de verschillende kernen op het gebied van duurzaamheid. In de kernen zijn volop ideeën en initiatieven en wij, zowel de gemeente Tubbergen als de gemeente Dinkelland, willen daar graag in blijven meedenken. De gemeenten willen de duurzame ideeën graag verder brengen.’ sluit wethouder Vleerbos af.

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Bladkorven terug in straatbeeld

Bladkorven terug in straatbeeld

Het is volop herfst en dat is goed te merken aan het vallen van de bladeren. Het is dan een uitkomst...

Lees verder >
Gemeentes geven groene cheques uit

Gemeentes geven groene cheques uit

De gemeentes Dinkelland en Tubbergen wil lokale energie-initiatieven van inwoners stimuleren. Daarom...

Lees verder >
Lokalen winnen in Dinkelland

Lokalen winnen in Dinkelland

De gemeenteraadsverkiezingen in de Dinkelland hebben een lichte verschuiving teweeggebracht. Lokaal ...

Lees verder >