Duiven Senger en Schepers zijn Super Snel

Bennie Senger en Gerrit Schepers zijn echte duivenliefhebbers en ze boeken dit jaar prima resultaten met hun jonge duiven. Super Snel en dus zeer goed in vorm. Dit is opnieuw het bewijs dat binnen de Othmarvliegers de kwaliteit van de duiven in de laatste jaren sterk is verbeterd. Het is een club met een gezonde rivaliteit en dat stuwt elkaar naar een hoger niveau. Niet voor niets wist de duif van Bennie Senger ook duiven uit bijvoorbeeld Denekamp en Oldenzaal voor te blijven en dat is een puike prestatie. Maar Senger voelt de hete adem van Gerrit Schepers in de nek, want ook zijn duiven blijven in de top meedraaien. Het is dus een fantastische strijd binnen de Othmarvliegers, die in de komende weken zijn ontknoping nadert met een aantal zeer belangrijke wedstrijden. Hopelijk schopt het weer de boel niet in de war. We wensen de leden van de Othmarvliegers in deze finale van de wedstrijden veel succes met hun duiven en met deze bijzondere tak van sport, want wie het volgt voelt dat de spanning toeneemt. Dat is ook al te merken in het verslag van Martin Weghorst, die met de combinatie Meijers, Jim van Ingen en Bert Damhuis ook al in de top tien is te vinden.

Bennie Senger
Prachtige wedstrijden

Drukke tijden voor de duivenmelkers: alhoewel het vliegseizoen zo langzaam maar zeker naar het einde begint te lopen, stonden er afgelopen weekend twee wedvluchten op het programma en werd er door de week nog een africhting gehouden.  Er zijn dan ook duivenmelkers die vaker in het clublokaal te vinden zijn dan thuis ! Dit seizoen wordt voor het eerst geëxperimenteerd met een natour nieuwe stijl. Dit zijn de afsluitende vluchten van het seizoen waarop oude en jonge duiven samen ingezet kunnen worden. Waren dat in het verleden 4 vluchten, dit jaar zijn het er 6 en dat biedt toch wel mogelijkheden. Jonge duiven die op de voor hen bestemde vluchten om de één of andere reden niet ingezet kunnen worden, hebben op deze vluchten een kans om zich alsnog te laten zien.  Er zijn ook liefhebbers die voorzichtig met hun jonge duiven omspringen, de jonge duivenvluchten laten schieten en bewust kiezen voor de natour. Reden daarvoor is met name dat de oude duiven, zeker in het begin, de jonge duiven op sleeptouw nemen, althans zo is de gedachte. De praktijk wijst uit dat op de natour de verliezen een stuk minder zijn dan op de reguliere vluchten voor de jongen. Er zou dus best een kern van waarheid kunnen zitten in die gedachte.  De eerste vlucht van de natour was Deurne, 131 kilometers vanaf Ootmarsum.  De wind stond noordwest en dan weet je op voorhand dat de duiven afgedreven worden naar het zuidoosten en ze via Enschede en De Lutte  Ootmarsum binnenkomen. De uitslag, te vinden op compuclub.nl (afdeling 9, kring 2 cc 1) is het overtuigende bewijs dat dit ook daadwerkelijk zo is.  De duiven vliegen dus niet in rechte lijn naar huis, daar waar de afstand wel op berekend is, maar met een omweg. Zeker bij de korte vluchten is dat bij een uitslag in groter verband van cruciaal belang. Voor de uitslag van de Othmarvliegers maakt dat natuurlijk niet uit. Het was de comb. K. & K. Meijers die de toon zette en met maar liefst 7 duiven in de top 10, waaronder de eerste 3, terug kon kijken op een geslaagde vlucht.

IMG_2880 (Small)
Dat lag op de andere vlucht, een jonge duivenvlucht vanuit Arras op 370 km,  toch wel iets anders.

Met het toenemen van het aantal kilometers die de jonge duiven per vlucht moeten afleggen, neemt ook het belang van de vlucht toe. De verenigingsuitslag is en blijft belangrijk maar er wordt in toenemende  mate ook gekeken hoe de liefhebbers in de regio presteren, dit omdat de belangrijke NPO-vluchten er aan zitten te komen.

Anders dan Deurne kende Arras een overwegend west-zuidwestenwind en dat is voor Ootmarsum niet ongunstig.  Kwamen we er op Deurne niet aan te pas, op Arras werd wederom duidelijk dat Ootmarsum thans een aantal duivenmelkers heeft, die mee kunnen strijden om de grote prijzen bij de jonge duiven. Het was een jonge duif van Bennie Senger die met een snelheid van 90 km per uur het hele peloton duiven van niet alleen Ootmarsum, maar ook van Oldenzaal en Denekamp te snel af bleek te zijn. In Kring 2, geheel oostelijk Twente, was deze duif goed voor een 4e op 4129 duiven.  Dan heb je een goede, zo mag de conclusie wel luiden. De concurrentie is echter hard dit jaar en de man, die op dit moment het klassement van de jonge duiven leidt, Gerrit Schepers, wist, dat als Senger een duif draaide, hij daar kort op moet zitten. Dat lukte, zelfs met 2 duiven binnen 2 seconden. Beide liefhebbers maakten verder een geweldige uitslag, zoals hierna duidelijk zal zijn.  Voor de comb. Meijers viel het bitter tegen. Wel een duif binnen de top 10 maar met 60 duiven mee, werd bij lange na niet voldaan aan de hoge verwachtingen. Dat kan gebeuren: een duif is geen robot die op de automatische piloot naar huis vliegt. Gelukkig niet.

De volledige uitslag van Deurne met een weekendprijs beschikbaar gesteld door Zeelenberg Metaal te Ootmarsum, 10 liefhebbers met 143 duiven:

1, 2, 3,5,6,7 en 9: Comb. Meijers
4 en 9: J. van Ingen
10: B. Damhuis

Arras, gesponsord door Postel Loonwerk en Transport te Tilligte: 9 liefhebbers met 157 duiven:

1, 4, 6, 7 en 8: B. Senger
2,3 en 10: G. Schepers
5. M. Weghorst
9. Comb. Meijers

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Othmarvliegers ‘schaatsen’ het nieuwe jaar binnen

Othmarvliegers ‘schaatsen’ het nieuwe jaar binnen

Postduivenvereniging de Othmarvliegers zijn het jaar begonnen om het seizoen 2023 af te sluiten met ...

Lees verder >
‘Senger-Toenman’ duif de sterkste na drie sponsorvluchten

‘Senger-Toenman’ duif de sterkste na drie sponsorvluchten

Jarenlang mochten de lezers van In en Om genieten van de wedstrijdverslagen van de Othmarvliegers. H...

Lees verder >
Gevraagd vliegende correspondent Othmarvliegers

Gevraagd vliegende correspondent Othmarvliegers

Deze site is jaren getrakteerd op prachtige verhalen over de wedvluchten van de duiven van onze Othm...

Lees verder >