Damesteam Oud Ootmarsum pakt de titel

Dames 2 Oud Ootmarsum kampioen!!! 
De dames van Oud Ootmarsum 2 zijn afgelopen zondag heel knap kampioen geworden in de eerste klasse van de wintercompetitie. Dankzij constant presteren gedurende deze competitie wisten ze de dames van Noord Berghuizen 1 voor te blijven. Op de foto ziet u de winnaressen.

Oud Ootmarsum 1 pakt punt van de kampioen uit Tilligte.
Oud Ootmarsum mocht het vandaag opnemen tegen de kampioen van de Ereklasse; Ons Streven1. Oud Ootmarsum, dat te kampen heeft met enkele blessures, werd bijgestaan door invaller Rick Kamphuis uit het tweede. De eerste ronde begonnen beide teams goed. Ons Streven greep direct een kleine voorsprong en wist deze gedurende de eerste ronde gestaag uit te bouwen. Oud Ootmarsum kwam aan het eind van de ronde op een schot achterstand. Ze wist het schot nog wel terug te pakken, maar het punt ging richting Tilligte. De tweede ronde was een kopie van de eerste ronde, en viel wederom ten prooi aan de Tilligtenaren. De derde ronde was spannender. Beide teams begonnen de ronde sterk en de verschillen waren mimaal. Ons Streven pakte een lichte voorsprong, maar Oud Ootmarsum wist goed bij te blijven. Halverwege de ronde wist Oud Ootmarsum door een mindere worp van Ons Steven de voorsprong over te nemen. Naarmate de ronde vorderde verminderde de voorsprong en steeg de spanning. Tilligte kwam op voorsprong, maar gaf deze snel door een boom te raken. Aan het einde van de ronde waren de verschillen minimaal. Voor het laatste schot had Oud Ootmarsum nog een lichte voorsprong. Een goed laatste schot werd uitstekend beantwoord door Rick Kamphuis, die uiteindelijk met een verschil van een halve meter het puntje wist te winnen voor Oud Ootmarsum. Met nog 1 wedstrijd te gaan doet Oud Ootmarsum hiermee goede zaken in de strijd om degradatie. Directe concurrenten De Brink en Vooruit Losser lieten vandaag allebei drie punten liggen, waardoor Oud Ootmarsum een puntje uit weet te lopen.

Oud Ootmarsum 3 wint ook laatste wedstrijd.

De laatste wedstrijd van dit seizoen mochten de heren van Oud Ootmarsum 3 het opnemen tegen de altijd vriendelijke collega schutters uit Agelo. De eerste wedstrijd dit seizoen in Agelo was van begin tot eind een boeiende strijd geweest. Oud Ootmarsum kon dus de spreekwoordelijke borst natmaken. Nu is natmaken over het algemeen geen probleem binnen dit team. Dit was dan ook te merken zondagmorgen. Enkele leden van het derde dachten naar een lokale manege te gaan om aldaar te kunnen genieten van de paardensport. Hier bleek echter een Après Ski party gaande. Niet geheel fris kon men dus beginnen aan de wedstrijd. Dat de nieuwe leider Toon van Dieks zijn taken direct al niet helemaal serieus nam,  bleek wel doordat hij ook één de aanwezigen was in de Ankerhallen in Saasveld. Ondanks al deze tegenslag en het ontbreken van Niek van de Küper (hij vond Groningen-Twente blijkbaar belangrijker dan de afscheidswedstrijd van Roy Lubbers) begon Oud Ootmarsum toch goed aan de wedstrijd. Al snel werd er een ruime voorsprong gepakt en ook niet meer uit handen gegeven. In de 2e ronde werd het team op de proef gesteld door te beginnen met een boom-schampschot. Opperhoofd Walter van Hesselman sprak echter doortastende woorden op zijn welbekende wijze en iedereen was weer bij de les. Met geweldige schoten wist Oud Ootmarsum de achterstand om te buigen in een voorsprong en ook het 2e punt was voor Oud Ootmarsum. In de derde ronde gaf Toon van Dieks aan dat Roy Lubbers ook speeltijd moest krijgen en wisselde hem en haalde Erik van de Boonk naar de kant. Roel van de Balboer begon de derde ronde niet heel erg sterk. Nog volledig de weg kwijt door de avond ervoor, dacht hij dat er een drone in de lucht hing en wou deze uit de lucht schieten met zijn kloot. Vanwege deze rare actie kon Erik van de Boonk alsnog mee doen en werd Roel gewisseld. Ondanks wederom een achterstand wist Oud Ootmarsum ook het 3e punt binnen te slepen. In de 4e ronde liet Oud Ootmarsum zien waarom het dit seizoen op een keurige 2e plek in de competitie is geëindigd. Met goed verzorgd positiespel werd het 4e punt ook behouden. Na de wedstrijd werd de spanning opgevoerd. Al wekenlang had oud leider Roel van de Balboer functioneringsgesprekken aangekondigd. Aangezien het kampioenschap niet was behaald en in de ogen van de oud-leider niet iedereen vol gas had gegeven dit seizoen, werd gevreesd voor eventuele sancties.
Oud Ootmarsum
Gelukkig was er, voor überhaupt de gesprekken konden plaatsvinden, veel discussie over de datum van de te schieten baankampioenschappen van Oud Ootmarsum. Door deze vertraging moest de Kleine Ep de gesprekken kort houden en kwam hij tot de volgende verrassende conclusie:
Perfect super jaar/mooi team/Roken is ongezond.
De laatste wedstrijd van het seizoen, waarbij het derde helaas afscheid moet gaan nemen van Roy Lubbers, die zowel het derde als Twente gaat verlaten. Met spanning wacht men af wanneer het afscheidsfeest zal plaatsvinden. Het derde ziet de uitnodiging wel verschijnen in een speciale appgroep die Roy nog moet aanmaken.
Via deze weg wil Oud Ootmarsum 3 de schutters van Lattrop Brekl. 2 feliciteren met het verdiende kampioenschap in de eerste klasse TKC.

uitslagen zondag 22 maart
Oud Ootmarsum 1 – Ons Streven 1 1-2
Java 1 – Oud Ootmarsum 2  2-1
Oud Ootmarsum 3 – Wilskracht 2 4-0
Hertme 2 – Oud Ootmarsum 4 0-4
Oud Ootmarsum 5  – Lattr. Brekl 3 1-3
Oud Ootmarsum 6  – Hertme 3 1-3
Soasel 2  – Oud Ootmarsum 7 nnb
Oud Ootmarsum 8  – Brink 4 nnb
Lattr. brekl. 4 – Oud Ootmarsum 9 4-0
Oud Ootmarsum 10  – Lattr. Brekl. 6 2-2
Oud Ootmarsum 11  – Wilskracht 5 2-2

Programma:
29-03 : TKC Persoonlijk straatwedstrijden voor junioren bij de Nijstad

31-03 : 1e speeldag dames competitie
Java 1 – Oud Ootmarsum 1
Oud Ootmarsum 2 – Gunne/Nijstad 1
Lattrop Brekl. 3 – Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 – Oud Ootmarsum 5

Voor meer informatie kijk op www.kvoudootmarsum.nl
volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en facebook

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Deterink RegioBank-Ronde een mooie uitdaging voor jonge klootschieters.

Deterink RegioBank-Ronde een mooie uitdaging voor jonge klootschieters.

Voor het eerst werd er in het buitengebied van Geesteren de Deterink RegioBank-ronde gehouden. Het b...

Lees verder >
De Brink verliest na een prachtige wedstrijd van Manderveen

De Brink verliest na een prachtige wedstrijd van Manderveen

KV De Brink verloor na een prachtige wedstrijd met 2-1 van Manderveen. Het was de elfde competitiewe...

Lees verder >
Tim Hendriks klaar voor Triple Crown in Ierland

Tim Hendriks klaar voor Triple Crown in Ierland

Opnieuw neemt een lid van KV de Brink deel aan een hoog aangeschreven klootschietwedstrijd in Ierlan...

Lees verder >