Engels’Tuin en Kipboomkapel in race om 2500 euro

‘Samen bereik je meer dan alleen. Dat is de coöperatieve gedachte van Rabobank Twente Oost. Als je samenwerkt, versterk je elkaars én je eigen kracht. Dat is de essentie van het bestaan en tegelijkertijd de visie van de Rabobank op de toekomst.’ Deze tekst is te lezen op de website www.ensamensterker.nl. 13 projecten in Noord Oost Twente zijn genomineerd en vanaf vandaag kan gestemd worden op één van deze projecten. Ook Engels’ tuin en de Kipboomkapel in Agelo behoren tot de genomineerden.
IMG_4041_lc640x426
Maar ook projecten in Tilligte, Lattrop en Rossum behoren tot de kanshebbers om mee te doen in de strijd om 2500 euro. In totaal gaat het om 13 projecten in Oost Twente. “Wij ondersteunen jaarlijks projecten die de lokale gemeenschap op maatschappelijk en economisch gebied sterker maken,’ laat de bank weten. Van alle 13 projecten is een promofilmpje gemaakt en ook die zijn te zien op de website www.ensamensterker.nl
Vanaf vandaag, maandag 15 september, is deze site online en staat dus van elk project een filmpje klaar.  Voor het project Engels’ tuin is de volgende link klaargezet:  http://youtu.be/XSm7tZT47OU en voor de Kipboomkapel http://www.youtube.com/watch?v=HYqkzv5WVS8. Beide projecten worden gedragen door de burgers van Ootmarsum en Agelo, maar dat geldt ook voor de overige 11 projecten in het werkgebied van Rabobank Twente Oost. Het project Engels’ Tuin laat zien hoe omwonenden er voor hebben gezorgd dat de werkzaamheden van de lokale overheid overgenomen kunnen worden door een stuk saamhorigheid dat onder de burgers ontstaat. De werkochtenden zijn een sociale gebeurtenis en tevens vormen zij de basis voor de verfraaiing van   dit unieke stadspark waar inwoners en toeristen graag verblijven. Ook in Agelo heeft men de handen ineengeslagen met het realiseren van de Kipboomkapel. Jan en Ans Wilbers zijn de initiatiefnemers, maar de ondersteuning van vele vrijwilligers voelde als een warm bad.
IMG_0024

Vanaf dinsdag 16 september zijn foto’s van  Engels’ Tuin terug te zien in de bushokjes en op de Abri’s in en om Ootmarsum. Deze bushokjes en de Abri-reclame blijft 2 weken hangen.
Alle klanten van Rabobank Twente Oost uit Ootmarsum ontvangen vervolgens een mail met informatie over de  project en worden opgeroepen ook te stemmen. Op Facebook worden alle 13 projecten 1 voor 1 voorgesteld en ook middels advertenties in de kranten en dagbladen vraagt de bank  aandacht voor de actie.
Iedereen kan vanaf nu zijn stem uitbrengen door naar de website www.ensamensterker.nl te gaan. Deelname aan de stemactie & Samen Sterker is mogelijk vanaf 15 september tot en met 7 november. De stemmingen omvatten twee rondes: van 15 september 2014 t/m 23 oktober 2014 en van 27 oktober 2014 t/m 7 november 2014. De drie projecten met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Na de eerste stemronde worden de stemmen op nul gezet.

Het toekennen van de prijs vindt plaats na 7 november en wordt op 10 november tijdens de ledenavond bekend gemaakt. De winnaars krijgen hiervan persoonlijk bericht en de uitslag wordt middels een persbericht in diverse huis aan huisbladen in het Rabobank Twente Oost  werkgebied bekend gemaakt.

 

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Kijken naar en genieten van deze bloemenpracht

Kijken naar en genieten van deze bloemenpracht

Na een koud en nat voorjaar heeft de zomer zijn intreden alsnog gedaan. Zeker deze week merken we da...

Lees verder >
Weer veilig door Engels’ tuin

Weer veilig door Engels’ tuin

Wandelaars kunnen weer veilig door Engels’ tuin. De gemeente heeft daar aan een oude beuk het nodi...

Lees verder >
Engels’ Tuin voor deel afgesloten

Engels’ Tuin voor deel afgesloten

De gemeente heeft het stadspark Engels’ Tuin voor een gedeelte afgesloten met linten. Het heeft al...

Lees verder >