Leerlingen harmonie brengen vrolijke noot in Franciscus

Leerlingen van de Harmonie Caecilia en da Capo zorgden  op een voorspeelavond in Franciscus voor een vrolijke noot. De senioren zaten al op tijd klaar om van deze muzikale activiteit te genieten. Niet veel later stroomde de gemeenschapsruimte vol met ouders, opa’s en oma’s van de leerlingen, die aan deze voorspeelavond meededen. Het werd een gezellige muzikale avond waar de leerlingen met veel enthousiasme hun instrumenten bespeelden. Silke, Meike, Lieke en Feline speelden op de klarinet en zorgden voor  prachtige nummers. Al wat ‘oudere’ leerlingen, Walter en Heleen maakten hun debuut met het nummer ‘Auprès de ma blonde’, terwijl Jasmijn samen met dirigente Nikki Kleijsen een prachtige vertolking gaf van ‘La Almeja’.
voorspeelavond leerlingen harmonie (4)
Alle klarinettisten speelden vervolgens gezamenlijk ‘Hey Soul Sister’.  Presentator Robbert Wijdenes praatte het programma op smeuïge wijze aan elkaar en liet duidelijk aan het publiek weten om het gehoorapparaat even uit te zetten bij de beide slagwerkspelers. Dat waren Rens, die strak zijn partij trommelde met een mooie, harde roffel op het einde. Ook Tim zorgde voor een prima drumsolo en maakte na afloop, op verzoek, een keurige buiging. Een stel jonge meiden speelden geweldig op de blokfluit en dus kregen Pepijn, Anne-Eva, Jelke en Kyra een daverend applaus voor hun nummers, waarvan het Old Mac Donald ook nog eens door de hele zaal werd meegezongen.
voorspeelavond leerlingen harmonie (25)
Ook voor Hidde was het een debuut om voor een zaal vol te spelen, maar hij slaagde met lof door op de trompet het bekende ‘Hoedje van Papier’ te spelen. Tineke speelde op haar dwarsfluit ‘Caribbean Song’ en dit is haar examenstuk voor het B diploma. Voor Robbert Wijdenes was ze met haar vertolking geslaagd en daar was het publiek het helemaal mee eens. Na al deze optredens kon het niet anders of iedereen ging tevreden naar huis of naar de kamer, maar wel met de belofte dat er ook volgend jaar in Franciscus een voorspeelavond wordt gehouden. Deze avond bewees tevens dat het met de opleiding van jeugdige muzikanten bij de harmonie wel goed zit. Liefhebbers kunnen zich altijd aanmelden en informatie inwinnen wat de mogelijkheden allemaal zijn.

bron namen leerlingen: Harmonie Caecilia

 

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Een muzikale kennismaking met het sprookje Peter en de Wolf

Een muzikale kennismaking met het sprookje Peter en de Wolf

Harmonie Caecilia, verteller Theo Scholte Lubberink en zandtovenaar Elena Handel hebben een nagenoeg...

Lees verder >
Familieconcert ‘Peter en de Wolf’ door Harmonie Caecilia

Familieconcert ‘Peter en de Wolf’ door Harmonie Caecilia

Na het succesvolle jubileumjaar in 2023 heeft Harmonie Caecilia een volgende uitdaging opgepakt. Het...

Lees verder >
Harmonie Caecilia blaast even uit na succesvol jubileumjaar

Harmonie Caecilia blaast even uit na succesvol jubileumjaar

Het geweldige Queenconcert van harmonie Caecilia ligt bij velen nog vers in het geheugen. Het was he...

Lees verder >